Ministar Goran Marić u službenom posjetu Primorsko-goranskoj županiji

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Maric_PGZ_1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima u utorak, 22. svibnja 2018. godine u Rijeci je održao radni sastanak s županom primorsko goranskim Zlatkom Komadinom, te gradonačelnicima i načelnicima s područja Primorsko-goranske županije.

Ministar Goran Marić i gradonačelnica Malog Lošinja potpisali su Ugovor o darovanju nekretnine kojom Ministarstvo državne imovine Gradu Lošinju daruje bivšu vojnu nekretninu „Dom JNA“ i „Bećaruša“ u svrhu osnivanja Centra za znanost o moru. Nekretnina, vrijedna oko šest milijuna kuna, prostire se na oko tri i pol tisuće četvornih metara.
 
Istodobno ministar Marić potpisao je još tri ugovora i uručio dvije odluke. Ugovor o darovanju za potrebe izgradnje komunalne infrastrukture i pristupnih cesta između naselja Bok i Drenovski put potpisao je s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom. Vrijednost darovanih nekretnina procijenjena je na više od 800 tisuća kuna.
 
Ministarstvo državne imovine ustupilo je općini Lovran nekretninu na korištenje bez naknade površine 120 četvornih metara u informativno-edukativne svrhe, radi djelovanja Centra za mlade. Ugovor su potpisali ministar Goran Marić i načelnik općine Lovran Bojan Simonič.
 
S direktorom Goranskog sportskog centra Alenom Udovičem, potpisan je Ugovor  o osnivanju  dvaju prava građenja, ukupne površine 36.798 četvornih metara u svrhu izgradnje akumulacije s crpnom stanicom i sustavom  za prikupljanje oborina za potrebe zasnježenja.  
 
Istom je  prigodom  ministar Marić uručio dvije odluke o darovanju. Gradu Cresu Ministarstvo državne imovine daruje suvlasnički dio nekretnine površine 66.827 četvornih metara u svrhu sanacije postojećeg odlagališta komunalnog otpada i nastavka rada do zatvaranja odlagališta na lokaciji „Pržići“. Odlukom o darovanju nekretnine u k.o. Kukuljanovo, Republika Hrvatska daruje Gradu Bakru nekretninu površine 2.936 četvornih metara u svrhu izgradnje pristupne prometnice  Kukuljanovo. Vrijednost darovane nekretnine iznosi nešto više od 197 tisuća kuna.
 
„Današnjim sastankom dobili smo pregled stanja državne imovine po gradovima i općinama, odredili prioritete te ćemo ubrzati proces rješavanja tih predmeta. Jedino oživljavanjem zapuštene imovine može se potaknuti ekonomska aktivnost, gospodarski rast, povećati vrijednost državnog proračuna i potaknuti mlade da ostanu u svom kraju. Od kada je utemeljeno Ministarstvo za Primorsko-goransku županiju smo imali 32 odluke vrijedne više od 30 milijuna kuna. Današnjim odlukama  i ugovorima o darivanju  i dodjeli na korištenje,  ne radimo nikakve spektakle. Jednostavno dajemo imovini da diše, da živi zajedno s ljudima. To činimo kao  naravne poteze: darujemo lokalnoj upravi zapuštenu imovinu  nakon toliko desetljeća. Ovime imovinu oživljavamo, dajemo joj realnu svrhu,  dajemo je stvarnom životu  za njegovu obnovu, za njegovu reanimaciju“, rekao je ministar Goran Marić.

Župan Zlatko Komadina zahvalio je ministru Mariću i njegovim suradnicima na održanom radnom sastanku i dobroj suradnji Ministarstva s jedinicama lokane i područne samouprave naglašavajući da je upravo cilj županije, gradova i općina stavljanje u funkciju zapuštene državne imovine zbog gospodarskog i društvenog razvoja Primorsko-goranske županije

Pisane vijesti