Potpisano 28 ugovora o kupoprodaji stanova

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Ugovori_28_stanova_1.JPG

Danas, 22. svibnja 2018. godine u Ministarstvu državne imovine potpisano je 28 ugovora o kupoprodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske. Ugovore s kupcima potpisao je ministar državne imovine Goran Marić.

„Ja osobno i mi u Ministarstvu danas se osjećamo ugodno i zadovoljno zbog ovog susreta i potpisivanja ugovora o kupoprodaji stanova u gradu Zagrebu. Kad smo se spremali na objavu natječaja, moji su suradnici obilazili stanove, utvrđivali stanje. Nisu baš bili lijepi dojmovi: zapuštenost se ogledavala iz svakog kutka. Stoga je bitno da tako više neće biti. Vi ćete im dati novi izgled, ali što je važnije tamo ćete vratit i život. Stoga želim svima vama, vašim obiteljima i svim budućim korisnicima, da uspješno obnovite svoje stanove. Da u njima provodite lijepe, stvaralačke, plodne trenutke. Siguran sam da će stanovi dobiti boljeg vlasnika od onog koji je sada. Čestitam vam i iskreno želim da tako bude. Radi podizanja učinkovitosti nekretnina u državnom vlasništvu, Ministarstvo državne imovine će nastaviti s praksom aktiviranja svoje imovine prodajom ili zakupom. A to je naša temeljna namjera, cilj, filozofija: da imovina od zapuštene vrijednosti, postane ona koja će vrijednosti stvarati“, rekao je ministar Marić.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi gotovo 14,5 milijuna kuna. Ministarstvo državne imovine objavilo je 10. veljače 2018. godine Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske, a rok za podnošenje prijava bio je do 28. ožujka 2018. godine. Za 33 stana koji su bili predmetom javnog natječaja pristiglo je ukupno 253 pravovaljane ponude.

Pisane vijesti