Ministar Horvat primio u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike

Slika /slike/Ministar/05.11.2020._veleposlanik_Francuske_Republike.JPG

​Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat danas je u nastupni posjet primio veleposlanika Francuske Republike u Hrvatskoj Nj.E. Gaëla Françoisa Veyssièrea.

Na samom početku sastanka ministar Horvat zahvalio se veleposlaniku Veyssièreu na donaciji koju je nakon potresa Republika Hrvatska primila od Francuske Republike u okviru Europskog mehanizma civilne zaštite, te je izrazio suosjećanje zbog nedavnih terorističkih napada u Francuskoj.

Predstavljajući resor Ministarstva, ministar Horvat istaknuo je aktualnu temu obnove područja pogođenih potresom – donošenje Zakona o obnovi, formiranje Stručnog savjeta za obnovu, potpisivanje Ugovora o uspostavi Fonda za obnovu, usvajanje Prvog Programa mjera, kao i dugoročnu strategiju obnove nacionalnog fonda zgrada te iznimno važno upotpunjavanje obnove mjerama energetske obnove zgrada. Pritom je ministar napomenuo kako se energetska obnova zgrada javne namjene i privatnih zgrada intenzivno provodi uz financijsku potporu Europske unije.

Ministar Horvat također je predstavio veleposlaniku Veyssièreu aktivnosti koje Ministarstvo provodi u području aktivacije neiskorištene državne imovine.

Veleposlanik Veyssière i ministar Horvat razgovarali su i o temama javno-privatnog partnerstva, članstvu Republike Hrvatske u OECD-u te integraciji Republike Hrvatske u Ekonomsku i monetarnu uniju i područje Schengena, čemu veleposlanik Veyssière daje punu podršku.

Na samom kraju sastanka ministar Horvat i veleposlanik Veyssière iskazali su želju za daljnjim intenziviranjem dobre suradnje i izrazili spremnost na uzajamno pružanje podrške.

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja