Ministar Marić na Danu Grada u Lipiku

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Lipik (11)b.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, 4. listopada 2018. na proslavi Dana grada Lipika i svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Tom je prigodom s gradonačelnikom Lipika potpisao ugovor  o darivanju državnog zemljišta za proširenje poduzetničke zone.
 

„Hvala ministru Mariću, njegovim suradnicima i Vladi Republike Hrvatske na darovanju državnog zemljišta. Današnje potpisivanje ugovora je zaista velika stvar za naš grad. Proširenjem poduzetničke zone otvorit će se nova radna mjesta, a to je jedan od način da izgradimo Lipik u grad sretnih i zadovoljnih ljudi, rekao je gradonačelnik Vinko Kasana.
 
U prigodnom je obraćanju, uz čestitke u svoje ime i ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar Marić  rekao: „Sretna je okolnost da upravo na Dan Grada, potpisujemo Ugovor o darivanju zemljišta za proširenje Poduzetničke zone Lipik III. Ta činjenica izravno omogućuje da ovdje u Lipiku državna imovina dobije reanimacijsku ulogu života kao i u svakoj drugoj jedinici lokalne samouprave. Državna imovina nema druge i bolje svrhe nego da služi ljudima u okružju u kojem žive“.
 
Tržišna vrijednost darovanog zemljišta površine 111.016 metara četvornih iznosi 3.210.000,00 kuna.
 
Ministar Marić zaključno je naglasio: „Za obnovu života u Hrvatskoj moramo prevrnuti sve ploče znanja, starih i novih mudrosti, sve darove i bogatstva što ih Hrvatska ima, a ima ih, ona materijalna i ljudima Bogom dana Hrvatska. Da Hrvatsku oživimo mladošću i stvaralačkom ljubavlju za nju. Bitan je svaki pomak, svaki korak, svaki aktivirani metar četvorni zapuštene, neiskorištene ili loše upravljane državne imovine“.

 

Pisane vijesti