Ministar Marić na Danu Općine Poličnik

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/gm_policnik_20180828_2.jpg

POLIČNIK, 28. kolovoza – Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao je kao izaslanik  Predsjednika Vlade Republike Hrvatske u utorak, 28. kolovoza 2018. godine na proslavi Dana Općine u Poličniku.

U pratnji domaćina, načelnika Općine Poličnik, ujedno i saborskoga zastupnika Davora Lončara i suradnika, ministar Marić je najprije obišao poslovnu zonu Grabi. Tijela lokalne vlasti planiraju taj prostor na širem području Poličnika  prenamijeniti u stambenu zonu.
Ministar Marić je zatim položio vijenac pred središnjim križem ispred crkve svetoga Nikole te sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Poličnika.
 
Tom su prigodom ministar Marić i  općinski načelnik Lončar potpisali Ugovor o darovanju nekretnina. Njime Ministarstvo državne imovine Općini Poličnik daruje nekretnine ukupne površine veće od 40 tisuća metara četvornih za buduću stambenu zonu Grabi. Vrijednost darovanih nekretnina iznosi 7,36 milijuna kuna.
 
„Ova je prigoda još jedna potvrda plodonosne suradnje Ministarstva s lokalnom zajednicom,“ kazao je načelnik Poličnika Davor Lončar. „Želimo da naši prostori opet rastu, da mladi ostaju i da grade svoju budućnost na svojem tlu. Ugovor kojim Država daruje Poličniku prostor za izgradnju stanova znači izravan doprinos demografskoj obnovi. Za tri do pet godina u stambenoj zoni Grabi bi trebalo živjeti oko petsto ljudi, “ dodao je načelnik Poličnika Lončar.
 
Ministar Marić čestitao je domaćinima Dan Općine: „U ovim mjestima poput Poličnika ima neka mitska privlačnost koja mi je posebno bliska. Visoka je bila cijena žrtve u ratu jednog malog Poličnika i mjesta u okruženju. Stoga razumijemo vašu želju da ostanete ovdje, da činite svoje mjesto ljepšim, ugodnijim, gospodarski otvorenim i sposobnim za novi život. Želju da se oduprete pustoši koju vidimo diljem Hrvatske.“
Pohvalio je pritom djelotvornost lokalnih vlasti Poličnika u pripremi spomenutoga Ugovora i uopće njihovu ambiciju i trud oko organizacije života, gospodarstva i poduzetništva u svom mjestu: „Poličnik je izvrstan primjer suradnje. Potvrđuje da ima mjesta u Hrvatskoj kojima trebaju novi prostori za stanovanje; nailaze nove, mlade snage, rađaju se, i rađat će se novi životi. Imovina je pritom uvijek najbolja veleposlanica života, prostor i izvor njegova rasta i opstanka. Stoga je ona središnji preduvjet za demografsku reanimaciju Hrvatske.
Nigdje nije tako neodgodiva demografska reanimacija Hrvatske kao u njezinim rubnim dijelovima, u malim mjestima.“

Pisane vijesti