Ministar Marić na otvaranju terminala Škrljevo kraj Rijeke

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/skrljevo-otvorenje-001.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić nazočio je u srijedu, 20. prosinca otvaranju novih skladišta Luke Rijeka na terminalu Škrljevo, nedaleko Rijeke.

Projekt izgradnje novih lučkih skladišta na terminalu Škrljevo započeo je 2013. godine, a  očekuje se da će potaknuti nova zapošljavanja i pridonijeti  rastu BDP-a. Projekt je financiran domaćim sredstvima u partnerstvu s mirovinskim fondovima te s poljskom tvrtkom OT Logistics. Država je pritom zadržala kontrolni paket dionica Luke Rijeka.

Ministar Goran Marić, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, tom je prigodom kazao da je posrijedi „projekt koji je važan i za šire okruženje, za prometno povezivanje i  gospodarstvo u cijelosti“. 

„Smanjujući svoj udio u temeljnom kapitalu Luke Rijeka, Vlada Republike Hrvatske je omogućila njezinu dokapitalizaciju. Industrijska zona Kukuljanovo, u sklopu koje se nalazi terminal Škrljevo, simbol je hrvatskog gospodarstva, jedinstven kako u nas tako i u susjedstvu,“ dodao je ministar Marić.

Na terminalu Škrljevo sveukupno je oko sto tisuća metara četvornih natkrivenoga  skladišnoga prostora koji će se koristiti za usluge punjenja i pražnjenja kontejnera, za odlaganje osobito rasutih tereta za koje nedostaje prostora na terminalima u riječkoj luci.

 „Investicija je to vrijedna do 30 milijuna eura, te projekt na Škrljevu  predstavlja najveće ulaganje Luke Rijeka u proteklih četrdeset godina,“ kazao je predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić. Dodao je da se vrlo skoro planira i projekt obnove starih lučkih skladišta na terminalu Škrljevo,  a sljedeće godine Luka Rijeka kani  uložiti  40 milijuna eura bespovratnih sredstava iz europskih fondova u obnovu željezničke infrastrukture u riječkoj luci i na terminalu rasutog tereta u Bakru.
 

Pisane vijesti