Ministar Marić u Bjelovaru: Bivša vojarna postaje gradski stadion

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Ministar_u_Bjelovaru (1).jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak potpisali su u petak 18. svibnja 2018. godine u Bjelovaru Ugovor o darovanju, kojim Ministarstvo državne imovine Gradu Bjelovaru daruje prostore bivše vojarne "Logor".

Na mjestu nekadašnje vojarne,  površine 69.783  četvorna metra, izgradit će se višenamjenski  gradski stadion. Vrijednost nekretnine iznosi  6.860.000,00 milijuna kuna.

Očitujući zadovoljstvo suradnjom državnih i gradskih vlasti, ministar Goran Marić tom je prigodom rekao: „Današnjem događaju posebnu snagu i značaj daje činjenica aktiviranja potencijala koji je služio jednoj povijesno dvojbenoj instituciji kakva je bila JNA. Činimo to stavljanjem na raspolaganje mladim ljudima, sportašima, gradu Bjelovaru i čitavu njegovu okruženju: darovanjem Gradu Bjelovaru bivše vojne nekretnine Sajmište, odnosno Logor, površine  gotovo 70.000 četvornih metara u svrhu izgradnje gradskoga stadiona.  Imamo danas paradoks, i povijesnu ironiju, da nešto što je izazivalo nepovjerenje, nelagodu i prijetnju, što je obuzdavalo mladost, da danas postaje mjestom njezina susretanja, rasta i zdrave afirmacije. Moje zadovoljstvo je još veće, što se to događa ovdje u Bjelovaru koji je od početka Domovinskog rata, trpio snažne udare i ratnu tjeskobu i  neugodnosti“.
 
Prigodom potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Hrebak zahvalio je ministru Mariću i njegovim suradnicima na darovanju nekretnine i pohvalio suradnju s Ministarstvom državne imovine: „Suradnja je vrlo korektna i plodna, a ovim primjerom pokazalo se da državna administracija itekako može biti učinkovita i brza. Danas je jedan važan dan, dan kada nam je država poklonila zemljište u širem centru grada kako bismo na njemu izgradili jedan reprezentativan stadion od kojeg će koristi imati mnogi sportski klubovi, ali i stanovnici grada Bjelovara“, rekao je gradonačelnik Hrebak.
 
Istodobno, ministar Marić i gradonačelnik Hrebak potpisali su i Ugovor o darovanju nekretnine površine 1.240 četvornih metara u svrhu izgradnje prometne i komunalne infrastrukture na području DPU „Jugozapad“.
 

Pisane vijesti