Ministar Marić u Karlovcu: Bivša vojarna postaje mjesto poduzetništva, znanja i afirmacije mladih

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Karlovac_0.jpg

U Karlovcu, 8. travnja 2019. godine, ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić potpisali su Ugovor o darovanju, kojim Ministarstvo državne imovine Gradu Karlovcu u vlasništvo prenosi prostore bivše vojarne „Luščić“. Nekadašnja vojarna prenamijenit će se u sportske objekte, dječja igrališta, školu, stambeno naselje, poduzetnički inkubator. Vrijednost spomenute nekretnine iznosi 57 milijuna kuna. Potpisivanju ugovora, nazočio je i karlovački župan Damir Jelić.

Ministar Goran Marić tom je prigodom rekao: „Iznimno sam zadovoljan što danas možemo potpisati ovaj ugovor, ponajprije zato što će jedna velika zapuštena ruševina u središtu grada koja je propadala i ničemu nije služila biti stavljena u funkciju života, u službu dobra grada Karlovca i njegovih stanovnika. Ovaj prostor bit će mjesto afirmacije mladih, mjesto znanja, sporta, inovacija i odgoja. Prioritet Ministarstva je aktiviranje sve zapuštene, opustošene i neiskorištene imovine na području cijele Hrvatske. Posebno aktiviranje imovine na dobrobit jedinica lokalne samouprave.“

„U ožujku 2017. godine, ministar Marić najavio nam je darovanje napuštene i zapuštene vojarne Luščić. Ovim današnjim činom, ministar Marić je i ispunio svoje obećanje i na tome mu zahvaljujemo kao i na suradnji koja je plodna i kvalitetna. Prostor bivše vojarne je prostor velike vrijednosti i od interesa grada Karlovca. Našim stanovnicima želimo osigurati višu kvalitetu života na svim područjima“, rekao je gradonačelnik Mandić.

Župan Jelić uputio je riječi zahvale Ministarstvu državne imovine i ministru Mariću te izrazio zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora.
 

Pisane vijesti