Wind Europe 2019 Conference & Exhibition u Bilbau

  • Slika /slike/Opcenito/2019_04_09_image.2.jpg
  • Slika
  • Slika

U španjolskom Bilbau se od 2. do 4. travnja 2019. godine održao Wind Europe 2019 Conference & Exhibition, najveći ovogodišnji događaj u području korištenja energije vjetra. Na ovom značajnom događaju, na kojem je sudjelovalo više od 8 000 izaslanika i 300 izlagača, nazočila je i Hrvatska delegacija koja je uključivala i predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Prepoznajući važnost korištenja obnovljivih izvora energije, konferenciju je svečano otvorio španjolski kralj Filip VI naglašavajući u svome obraćanju koje sve koristi dolaze s rješavanjem izazova klimatskih promjena i korištenja obnovljivih izvora energije.

Na ovom značajnom događaju, na kojem je sudjelovalo više od 8 000 izaslanika i 300 izlagača, prvi se put predstavila i Hrvatska, a uvodni govor na otvaranju Wind Europe 2019 Conference & Exhibition održao je i ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić. Konferencija je okupila ključne europske institucije i gospodarstvo, a izazvala je veliko zanimanje i izvan Europe što je potvrdio dolazak delegacija iz SAD-a, Južne Amerike, Azije i Afrike.

Na svom prvom sudjelovanju na Wind Europe konferenciji udruženje OIEH organiziralo je i dva panela pod nazivom South East Europe in focus, koja su obuhvatila teme 'System integration of wind energy in South East Europe’ i 'Projects of common interest in South East Europe'. Na tim su panelima sudjelovali hrvatski stručnjaci te gospodarstvenici, zajedno s predstavnicima europskih institucija i svjetskih korporacija.

U izložbenom dijelu Wind Europe u Bilbau udruženje OIEH organiziralo je zajedničko predstavljanje hrvatskih tvrtki te onih koje u Republici Hrvatskoj djeluju kroz svoje podružnice. Hrvatski izložbeni prostor, među 300 izlagača, bio je lako uočljiv zahvaljujući prepoznatljivim crvenim kvadratićima i do njega su dolazili brojni zainteresirani. 


Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja