Ministar Marić u Općini Cestica

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Cestica (7)_naslovna.jpg

U Općini Cestica, u ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine, ministar državne imovine Goran Marić održao je radni sastanak s načelnikom Općine Cestica Mirkom Korotajem te s gradonačelnicima i načelnicima Varaždinske županije, na temu aktiviranja državne imovine. Sastanku je nazočio i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Načelnik Korotaj zahvalio je ministru Mariću na dolasku, naglasivši da je riječ o prvom  ministru  koji je došao u Cesticu razgovarati na temu državne imovine i prioritetnih predmeta za općinu. „Sastanak je bio kvalitetan i koristan. Suradnja između Ministarstva i Općine Cestica je konstruktivna i plodonosna. Očekujemo takvu odluku Ministarstva kako bismo projekte što prije prijavili na EU natječaje“, rekao je načelnik Korotaj.

Ministar Marić podsjetio je kako ovakve sastanke održava diljem Hrvatske jer su oni korisni kako za Ministarstvo tako i za jedinice lokalne samouprave. „S radošću sam prihvatio poziv za ovaj radni sastanak. Dogovoreno je koji predmeti su prioritet. Riječ je o nekretninama koje su zapuštene, koje nisu u funkciji i koje će aktiviranjem dobiti na vrijednosti. A najveća je vrijednost kad one počnu služiti stvarnom životu kako je to ovdje slučaj, za stambenu izgradnju i poduzetničku zonu. Jer je i središnji smisao da imovina služi onima koji žive uz nju i u njezinu okruženju“.

Pisane vijesti