Ministar Marić u Općini Lastovo

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/LastovoGM_N.jpg

Na Lastovu, u ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine, ministar državne imovine Goran Marić održao je radni sastanak s načelnikom Općine Lastovo Leom Katićem, zamjenikom župana Dubrovačko-neretvanske županije Joškom Cebalom i suradnicima na temu aktiviranja imovine u vlasništvu Republike Hrvatske i priprema za sjednicu Vlade na Hvaru.

Dogovoreno je koje će nekretnine biti darovane Općini Lastovo, a koje će putem javnog natječaja biti komercijalizirane.

Načelnik Katić je zahvalio ministru Mariću na dolasku i održanom sastanku te na korektnoj i odgovornoj suradnji. „Nekretnine u vlasništvu Države želimo staviti u funkciju kako bi povećali gospodarske sadržaje i kvalitetu života na otoku Lastovo, motivirali mlade na ostanak i realizirali svoje projekte. Lastovo ne smije dalje tonuti, a upravo državna imovina može biti generator njegova oživljavanja. Stoga smo zahvalni ministru Mariću i hrvatskoj Vladi na svakom novom potezu prema Lastovu“, kazao je načelnik Katić. Zahvalio se i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja je u dogovoru s Vladom Republike Hrvatske uplatila sredstva na račun Općine Lastovo, čime je račun Općine deblokiran i tako omogućen nastavak daljnjeg poslovanja.

„Nema snažnijeg izazova u suvremenoj Hrvatskoj od priče njezinih otoka koji moraju biti u središtu svih planova i prioriteta. Rubna mjesta u Hrvatskoj mogu oživjeti samo mladim ljudima, samo obnovom života, demografskom reanimacijom. A za to moramo otvoriti sva znanja, sve mudrosti i bogatstva što ih Hrvatska ima, a ima ih, i materijalno i u ljudima. Ovdje na Lastovu treba stvoriti preduvjete stvarnog življenja, potaknuti one koji će  vezati svoje planove, sadašnjost i budućnost s ovim lijepim prostorom. Ovo nisu mjesta, ovo su sakralni prostori posvećeni radom, ljubavlju i krvlju milenijskih naraštaja. Želimo biti  naraštaj u kojem će se život uzdignuti u Hrvatskoj i na našim otocima. Ovaj današnji susret i radni sastanak s načelnikom i predstavnicima lokalne samouprave, znak je i stvaranje preduvjeta da općina Lastovo to i ostvari“,  zaključno je rekao ministar Marić.
 

Pisane vijesti