Ministar Marić u službenom posjetu Bjelovaru

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Bjelovar_1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić, u srijedu, 13. veljače 2019. godine službeno je posjetio Bjelovar. U pratnji gradonačelnika Daria Hrebaka, ministar Marić je obišao geotermalnu elektranu u Velikoj Cigleni gdje je s voditeljem projekta tvrtke Geoen d.o.o. Dragutinom Domitrovićem potpisao Ugovor o osnivanju prava građenja geotermalne elektrane.

Voditelj projekta Dragutin Domitrović zahvalio je Ministru na suradnji i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa te dodao: „Prije 25 godina u Velikoj Cigleni pronađen je dragocjeni geotermalni izvor, a danas je na tom zemljištu izgrađena jedina geotermalna elektrana u Hrvatskoj, ujedno i jedna od najvećih u Europi.“

Nakon toga, ministar Marić i gradonačelnik Hrebak, potpisali su, za potrebe rada Veleučilišta, Ugovor o davanju na uporabu zgrade za osnivanje Digitalnog inovacijskog centra „hub.in Bjelovar“.

„Izražavam zahvalnost ministru Mariću i Ministarstvu na svemu što rade za Bjelovar. Danas je važan dan za naš grad, kad dobivamo na uporabu zgradu u kojoj će biti smješten Digitalni inovacijski centar, jedinstven u Hrvatskoj. A istodobno Bjelovar postaje predvodnik razvoja digitalne tehnologije u područjima obnovljivih izvora energije, poljoprivrede i proizvodno-prerađivačkoj djelatnosti“, rekao je gradonačelnik Hrebak.

„Zgrada u centru Bjelovara postat će prostor stvaranja najrecentnijih znanja i digitalnih inovacija. A izgradnjom prve geotermalne elektrane u Hrvatskoj, osim snažne investicije i radnih mjesta, grad Bjelovar postaje brend hrvatskog energetskog iskoraka. Država pokazuje novi institucionalni standard upravljanja državnom imovinom. Sretan sam jer će desetljećima zapuštena nekretnina postati inovacijski centar i služit će realnom životu“, rekao je ministar Marić.
 

Pisane vijesti