Ministar Predrag Štromar najavljuje nastavak energetske obnove KBC-a Firule i obilazi obnovljeni kompleks Bazena Poljud

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar u srijedu dolazi u službeni posjet Splitu. Pozivamo predstavnike medija da popratite ovaj događaj.

Predviđeno vrijeme dolaska ministra Štromara je u 11 h za kada je zakazan obilazak KBC-a Split na kojem se nastavljaju radovi na energetskoj obnovi, čija je prva faza završena 2017. godine.

Nakon što je izvršena rekonstrukcija kotlovnice i promjena energenata, u travnju će se pristupiti obnovi Klinike za plućne bolesti te priključenje bolnice Firule na plinsku distributivnu mrežu čime će se omogućiti uštede od 1,1 milijun kuna godišnje. Ministra će dočekati delegacija u sastavu: Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski, Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split te Graciano Rudan iz tvrtke Esco Energy koja je bila pružatelj energetske usluge na projektu.

Nakon pozdravnih govora i obilaska KBC-a predviđene su izjave za medije, a u 11:45 odlazak prema Športskom centru "Bazeni Poljud", objektu na kojem je krajem prošle godine također dovršen projekt energetske obnove kojim je osigurano smanjenje potrošnje energije od 71 posto te godišnja ušteda na energentima od 3.395.000 kuna.

Na poljudskim bazenima oko 11:55 ministra Štromara dočekat će Tomislav Borozan, ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Split Gordon Cerjan, rukovoditelj Športskog centra "Bazeni Poljud." Nakon obilaska kompleksa predviđeno je vrijeme za izjave za medije.
 
 

Pisane vijesti | Najava | Energetska učinkovitost