Ministar Marić u službenom posjetu Vukovaru i Osijeku

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/VU_OS_2.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, potpisali su u utorak, 21. svibnja 2019. godine u Vukovaru Ugovor kojim je Ministarstvo državne imovine Gradu Vukovaru u vlasništvo prenijelo nekretnine u vrijednosti 2,8 milijuna kuna, a u svrhu izgradnje Poljoprivredno-prehrambenog centra „Agro Vukovar“.

Gradonačelnik Penava zahvalio se ministru Mariću na svemu što Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo državne imovine čine za Vukovar te dodao: „Ministar Marić i ja kao gradonačelnik Vukovara imamo izvrsnu suradnju. Mi znamo pripremiti projekte i zahtjeve, a Ministarstvo djelotvorno reagira i potvrđuje da im je Vukovar važan.“

Istom je prigodom ministar Marić rekao: „ Da, Vukovar nam je itekako važan. Do sada smo u korist Vukovara donijeli sedam odluka i prenijeli u vlasništvo grada nekretnine u vrijednosti 113 milijuna kuna. Proizvodnja je klica života, stoga me raduje izgradnja ovog Poljoprivredno - prehrambenog centra jer će njegova realizacija pripomoći reanimaciji života u Vukovaru.“

Odmah potom, ministar Marić je u Osijeku sa županom Ivanom Anušić potpisao Diobni ugovor uspostave etažnog vlasništva poslovne zgrade u Strossmayerovoj ulici 6 u Osijeku u kojoj od 1978. godine djeluje Poliklinika SUVAG. Tom je prigodom ministar Marić potpisao i 13 ugovora o zakupu poslovnih prostora i kupoprodaji garaža.

Župan Anušić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom državne imovine i rekao: „SUVAG djeluje od 1978. godine, a već 30-ak godina očekuje se rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za poslovni prostor na kojem on djeluje u Osijeku. Riješeni su tek današnjim potpisom, i to zahvaljujući Ministarstvu državne imovine i ministru Goranu Mariću s kojim smo puno puta imali susrete i sastanke te uspješno rješavali i rješavamo mnoge projekte. Danas smo riješili pitanje Poliklinike SUVAG koja je sada u vlasništvu Osječko-baranjske županije te će moći jednostavnije, lakše i kvalitetnije funkcionirati, pa tako i prijavljivati projekte na fondove Europske unije."

Pisane vijesti