Ministar Marić u Zadru: Bivša vojarna postaje Centar za mlade

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Zadar (1).jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisali su u četvrtak 14. prosinca 2017. godine u Maloj vijećnici u Zadru Ugovor o darovanju, kojim Ministarstvo državne imovine Gradu Zadru daruje zgradu bivše vojarne Stjepana Radića. Nekadašnja vojarna prenamijenit će se u Centar za mlade.

Istodobno, ministar Marić i gradonačelnik Dukić potpisali su i Ugovor o darovanju nekretnine u Crnom Gradu Zadru u svrhu izgradnje Novoga gradskog groblja. Ugovor je sklopljen na temelju prethodne odluke Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske. Vrijednost spomenutih nekretnina iznosi približno 20 milijuna kuna. 
 
Tom prigodom, Ministar je službeno Gradu Zadru na korištenje ustupio zgradu bivšeg zapovjedništva talijanskoga koncentracijskoga logora na Molatu.  

Posebnim Ugovorom Gradu Zadru darovao je i ostatke građevinskog iskopa, obujma oko 40 tisuća metara kubičnih, za otklanjanje štete prouzročene poplavom u Zadru i Zadarskoj županiji. Vrijednost  iskopa procjenjuje se na oko 800 tisuća kuna.

Iskazavši zadovoljstvo plodnom suradnjom državnih i gradskih, odnosno županijskih vlasti, ministar Goran Marić tom je prigodom  rekao: 
„Današnjim činom vraćamo se u stvarnost, u dnevni život i to na najljepši mogući način: susretom i suradnjom s lokalnom zajednicom, s lokalnom upravom. To je ta novost, misija i odgovornost nove institucije Ministarstva državne imovine. A institucije uvijek čine i pokreću ljudi koji imaju znanje, odgovornost i motivaciju za odluke. Danas u Zadru imamo takve pojedince koji osjećaju vrijeme i njegove neodgodive potrebe, koji stvaraju perspektivu za budućnost mladih ljudi“. Svojevrsni je paradoks, i povijesna ironija, da nešto što je izazivalo nepovjerenje i prijetnju, „da netko i nešto što je gutalo mladost, upravo danas postaje mjestom njezine afirmacije,“ dodao je ministar Marić.
 
Gradonačelnik  Branko Dukić zahvalio je ministru Mariću na suradnji i „konkretnoj pomoći pri oživotvorenju kapitalnih projekta za Zadar i Zadrane, za sve stanovnike našega kraja.“
 

Pisane vijesti