Ministar Predrag Štromar i državni tajnik Nikola Mažar, posjetili grad Hrvatsku Kostajnicu

Slika slike/slika 2_kostajnica.jpg

Dana 8.11.2018. godine, u Hrvatskoj Kostajnici, Potpredsjednik Vlade, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održali su radni posjet Hrvatskoj Kostajnici. Ovom prilikom održan je sastanak sa gradonačelnikom grada Hrvatske Kostajnice, Daliborom Bišćanom. Nakon sastanaka, posjećena su gradilišta i obitelji čije su kuće stradale u klizanju tla u ožujku ove godine.

 

Budući da radovi na izgradnji i uređenju kuća napreduju prema planu, a za čiju je sanaciju i obnovu Vlada Republike Hrvatske osigurala sredstva, prisutni uzvanici izjavili su da će obitelji, čiji su domovi u ožujku ove godine uništeni, useliti u svoje nove domove krajem ove godine. Ovom prilikom, naglašeno je da će se i svim ostalim građanima čiji su domovi nastradali u klizištima pomoći da riješe svoje stambeno pitanje u što kraćem vremenskom roku.

 

Osim vezano za klizišta i pomoć stradalim obiteljima, prilikom posjeta Hrvatskoj Kostajnici, ministar Predrag Štromar uručio je gradonačelniku Hrvatske Kostajnice Daliboru Bišćanu Odluku o sufinanciranju projekta razvoja komunalnog gospodarstva kojom će se financirati novi stroj za nove komunalne usluge u gradu Hrvatskoj Kostajnici vrijednosti 405.000,00 kuna.

Za više informacija posjetite prilog na Regionalnom dnevniku
https://www.hrt.hr/enz/regionalni-dnevnik/471402/.





 



Pisane vijesti