Sporazumi za provedbu projekata Muzil, Hidrobaza i Saccorgiana

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Pula_1.jpg

U Puli, u ponedjeljak, 19. studenoga 2018. godine, ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, potpisali su Sporazume o utvrđivanju međusobnih uvjeta, prava i obveza za realizaciju ugostiteljsko turističkih projekata Muzil, Hidrobaza i Saccorgiana.

Nakon potpisivanja Sporazuma, objavit će se međunarodni natječaj za javno prikupljanje obvezujućih ponuda na određeni rok: za Muzil 99 godina, a za Hidrobazu i Saccorgianu na 50 godina, koje će uključiti koncesije na pomorskom dobru, pravo građenja, služnosti i korištenja.
Projektima će se postaviti zahtjev visoke kvalitete turističkih usluga, zaštite prirode te obnove i čuvanja kulturnih spomenika. Procjena ulaganja iznosi 2,5 do 3 milijarde kuna.

„Godinama smo tražili da Država poduzme korake kako bi se bivša vojna područja stavila u funkciju i moram priznati da se ministar Goran Marić sa suradnicima zauzeo za njihovo oživljavanje i realizaciju projekata. Zahvaljujem ministru Mariću na velikom angažmanu koji je uložio kako bi ova priča konačno, nakon 30 godina dobila svoj početak“, rekao je gradonačelnik Miletić.

U prigodi potpisivanja Sporazuma ministar Marić je naglasio: „Danas sam  zadovoljan jer potpisani sporazumi predstavljaju ozbiljan korak u realizaciji ozbiljnih projekata. Radostan sam, jer će oživljavanje napuštene i opustošene imovine donijeti korist i novo zapošljavanje Gradu Puli, stanovnicima  Istre, time čitave Hrvatske. A ta vrijednost ni s čim nije usporediva. Osobno, puno očekujem od ovih projekata. Današnji potpisnici sporazuma, pokriće su i jamstvo mojih očekivanja“.

U Balama, ministar Goran Marić i načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio, potpisali su Ugovor o dodjeli na uporabu dijelova bivše vojarne Barbariga, u svrhu očuvanja i provođenja kulturnih manifestacija te promicanja kulturnog razvoja Republike Hrvatske.
 
U Medulinu je ministar Goran Marić uručio načelniku Općine Goranu Buiću odluku kojom Ministarstvo državne imovine Općini Medulin prepušta zemljište vrijednosti 1.210.000,00 kuna za potrebe uređenja ŠRC Banjole.

Pisane vijesti