Ministar Štromar otvorio Međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO 2017

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar otvorio je jučer šesti po redu Međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO 2017. Sajam je okupio gotovo 50 izlagača, koji će u dva dana, do 1. prosinca, razgovarati o suradnji i interesu za javne i privatne investicijske projekte u Hrvatskoj i regiji.

Potpredsjednik Vlade, ministar Štromar naglasio je kako je jedan od glavnih ciljeva ove Vlade stvaranje pozitivne gospodarske klime kroz omogućavanje svih potrebnih preduvjeta za nove investicije. „Samo sinergija odgovorne politike i svih ostalih čimbenika, a tu prvenstveno mislim na angažirane i poduzetne gospodarstvenike te na učinkovitu javnu upravu kao njihov servis, ali i svih građana, može dovesti do zdrave i rastuće gospodarske klime. Radeći na taj način, svi zajedno, odgovorna politika, odgovorno poduzetništvo i odgovorni građani, ostvarit ćemo krajnji rezultat kojeg svi trebamo i želimo, a to je u prvom koraku spriječiti daljnje iseljavanje, a onda i potaknuti mlade da se vrate u Hrvatsku“, izjavio je.

Nakon otvaranja, Štromar je uručio nagradu za najbolju investiciju u Hrvatskoj u ovoj godini istarskoj tvrtci Infobip, za njihovu poslovnu zgradu Pangea.

Među brojnim panelima i razgovorima na REXPO-u će biti riječi o Pelješkom mostu, investicijama u turizam, pogotovo luksuznu ponudu, kao i stranim investicijama u regiji, uključujući zračne luke, s naglaskom na javno-privatno partnerstvo za koje se u slučaju velikih infrastrukturnih projekata smatra da je realniji i bolji model financiranja od tradicionalnog.

Teme će biti i novi oblici stanovanja ili tzv. high-end projekti, stanje građevinske operative u Hrvatskoj i šire, EU fondovi i državne potpore kao prilike za razvoj i ulaganje, utjecaj međunarodnog gospodarskog kretanja na investicijske trendove u regiji i druge.Pisane vijesti | Informacija