Ministar Štromar uručio odluke, novih šest milijuna kuna za Varaždinsku županiju

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U srijedu je ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar dodijelio odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini. Odluke za sufinanciranje 26 projekata kojima će načelnici i gradonačelnici realizirati projekte poput uređenja nerazvrstanih cesta, uređenja groblja ili pak izradu projektne dokumentacije, Štromar je uručio u prostorijama Općine Vinica.
 
Riječ je o novih šest milijuna kuna koji idu u Varaždinsku županiju, a sredstva su dobili svi koji su tražili i imali konkretne projekte. To su gradovi: Ivanec, Lepoglava, Novi Marof i Varaždinske Toplice, te općine: Bednja, Beretinec, Breznica, Breznički Hum, Cestica, Donja Voća, Gornji Kneginec, Jalžabet, Klenovnik, Ljubešćica, Mali Bukovec, Martijanec, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Đurđ, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Veliki Bukovec, Vidovec, Vinica i Visoko.

U Varaždinskoj se županiji uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja realiziraju projekti u vrijednosti oko 160 milijuna kuna koji obuhvaćaju energetsku obnovu bolnice, škola, vrtića, kao i sanaciju klizišta ili izradu prostornih planova.


Pisane vijesti | Informacija | Komunalno gospodarstvo