(MŽ) – Državni tajnik Željko Uhlir otvorio Međunarodnu znanstvenu konferenciju

Slika /slike/press/2018_04_05.Uhlir-konferencija.jpg

U Svetom Martinu na Muri 4. i 5. travnja 2018. godine održana je Međunarodna znanstvena konferencija u organizaciji Međimurskog veleučilišta s aktualnim nazivom „Inovacije, tehnologije, edukacija i menadžment“. Po peti puta na konferenciji se susreću predstavnici visokih učilišta, državnih institucija i znanstvenici čiji su radovi objavljeni u posebno tiskanom zborniku radova.

Konferenciju je otvorio državni tajnik Željko Uhlir te je naglasio 'kako su sve komponente iz naslova konferencije: inovacije, tehnologije,  edukacija i menadžment, potrebne u sinergijskom djelovanju kako bismo mogli pratiti promjene koje nam dolaze sa 4. industrijskom revolucijom. Svijet oko nas se mijenja, a što je moguće vidjeti i u novim izmjenama Direktive EU o energetskoj obnovi zgrada koja traži projekcije do 2050. godine te uvodi elektromobilnost i pametne tehnologije u zgrade. Bez ulaganja u intelektualni, ljudski kapital nije moguć napredak i iz tog razloga ova konferencija je više nego aktuelna kako bi stručnjaci i znanstvenici imali prilike razmijeniti iskustva i doprinijeti razvitku našeg društva.'   

Partneri konferencije čija je glavna tema „Inovacije, sigurnost i održivost u razvoju društva“ su Sveučilište Pannonia iz Nagykanizse, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici iz Virovitice, Strojarski fakultet Slavonski Brod, Alma Mater Europaea iz Maribora, Viša prometna šola Maribor, Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Visoka sportska i zdravstvena škola iz Beograda, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište Sjever, National Transport University, Faculty of  Transport Construction iz ukrajinskog Kijeva te Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture iz Kijeva.

Pokrovitelji konferencije su uz Međimursku županiju te gradove Čakovec, Prelog i Mursko Središće i Ministarstvo turizma, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatska turistička zajednica.

U ime domaćina, dekanica Međimurskog veleučilišta, Nevenka Breslauer izrazila je zadovoljstvo još jednom uspješnom organizacijom konferencije koja ima međunarodni predznak što je dobra prilika za daljnji razvoj veleučilišta koji broji preko tisuću studenata i osmišljava nove programe suradnjom sa brojnim znanstvenim institucijama iz mnogih zemalja svijeta.

Studentima, gostima, predavačima i uzvanicima obratili su se načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te župan Međimurske županije Matija Posavec. Svi su oni izrazili želju da spomenuta konferencija iznjedri promišljanja, prijedloge i zaključke o tome kakva će Hrvatska, kao zemlja, društvo i država biti u budućnosti.

Izvor: http://medjimurska-zupanija.hr/
Informaciju i fotografiju prenosimo s internetske stranice Međimurske županije
.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama konferencije.

 


Pisane vijesti | Vijesti iz medija