CERP i Valamar Riviera potpisali Ugovor o prodaji i prijenosu dionica društva Hoteli Makarska

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/CERP_Valamar (1).JPG

Ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milan Plećaš i ovlašteni zastupnik za Valamar odvjetnik Ivan Krešimir Tomić potpisali su u srijedu 4. travnja 2018. godine u Ministarstvu državne imovine Ugovor o prodaji i prijenosu dionica društva Hoteli Makarska.

Njime će Republika Hrvatska za 55,5 % dionica Hotela Makarska dobiti 172 milijuna kuna u proračun i osigurana je investicija u iznosu 615 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora nazočili su ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamaru Ivana Budin Arhanić sa suradnicima te predstavnici Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Jurom Brkanom.

Prigodom potpisivanja Ugovora ministar Marić je rekao: „Ovaj ugovor između CERP-a i Valamara je ugovor s najmultiplikativnijim pozitivnim učincima u dosadašnjoj hrvatskoj privatizacijskoj praksi. Makarska je simbol turističke ljepote. Sa svojom mističnom ljepotom Biokova i modrine mora, trebao joj je još samo jedan ovakav investicijski pothvat. Sa ovom investicijom počinje preporod i nova gospodarska povijest Makarske. Ovim ugovorom su sve tri strane dobile, Republika Hrvatska jer je postigla cijenu koju u dosadašnjoj praksi nije dobivala za nekoliko desetaka hotela zajedno, Grad Makarska jer dobiva investicije i nova radna mjesta, a i novi vlasnik Valamar jer je kupio tvrtku s kojom se i do sada upravljalo na iznimno profesionalnoj razini. Sve je ovo rezultat ne samo institucionalne promjene u upravljanju državnom imovinom, nego i uvođenje nove kulture odnosa prema svemu što je državno.

„Jako smo ponosni da nakon deset godina neuspješnih pokušaja prodaje Hotela Makarska sklapamo ovakav ugovor, što će imati veliku vrijednost za lokalnu zajednicu, Republiku Hrvatsku i turizam“, rekao je ravnatelj CERP-a Milan Plećaš.

Zahvalivši se na suradnji potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamaru Ivana Budin Arhanić najavila je značajna ulaganja u razvoj kapaciteta Hotela Makarska i jačanje destinacije kao jedne od vodećih u Dalmaciji.
 

Pisane vijesti