Na Banovini ugovorena izgradnja 216 zamjenskih kuća

Slika /slike/Opcenito/gradnja.jpg

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ugovorio je na Banovini izgradnju 216 zamjenskih obiteljskih kuća s 11 izvođača radova u iznosu od 180 milijuna kuna te je potpisano 59 ugovora o izgradnji zamjenskih obiteljskih kuća na 43 lokacije.

Također, ugovoreno je uklanjanje 150 oštećenih obiteljskih kuća sa 12 tvrtki u vrijednosti 14.12 milijuna kuna, priopćeno je nakon sastanka Stožera civilne zaštite za uklanjanje posljedica potresa na čelu sa potpredsjednikom Vlade i ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Središnji državni ured do sada je obnovio 2.354 obiteljskih kuća nekonstrukcijskom obnovom, dok se na 910 kuća izvode radovi. Angažirana su 44 gospodarska subjekta te je za nekonstrukcijsku obnovu utrošeno 92.89 milijuna kuna.

Od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine zaprimljeno je 606 odluka o konstrukcijskoj obnovi. Izrađena su tri nalaza za višestambene zgrade i 232 nalaza za obiteljske kuće.

Potpisani su ugovori s tri tvrtke za izvođenje radova izgradnje prvih 10 višestambenih zgrada i to četiri u Petrinji, četiri u Glini i dvije u Topuskom ukupne vrijednosti 143 milijuna kuna. U postupku je ocjena ponuda za izgradnju dodatnih šest višestambenih zgrada.

Izdano je 186 rješenja za povrat sredstava za provedenu samoobnovu, za što je odobreno 4.58 milijuna kuna. Isplaćena su sredstva za 11 višestambenih zgrada kojima su kroz program samoobnove sanirana oštećenja u ukupnoj vrijednosti 605 tisuća kuna.

U nadležnosti Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje odvijaju se i redovni programi obnove i stambenog zbrinjavanja te se izvode radovi izgradnje višestambene zgrade u Jasenovcu sa šest stanova ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna i Belom Manastiru sa 33 stana, a vrijednost investicije je iznosi 22 milijuna kuna.

Izvor: HINA

 



Pisane vijesti | Informacija | Obnova