Na natječaj za realizaciju projekta Kupari pristigla obvezujuća ponuda Avenue grupe

Slika /arhiva-midim//arhiva/2014/02/Plaža.jpg

Na raspisani međunarodni natječaj za realizaciju projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u općini Župa dubrovačka, po isteku natječaja, pristigla je obvezujuća ponuda Avenue grupe. 

Povjerenstvo za ocjenu prijava u sastavu Darko Lorencin, ministar turizma, Daglas Koraca, zamjenik ministra turizma, Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Alen Čičak, zamjenik predstojnika Državnog ureda, Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka, Marijana Iviček predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, utvrdilo je danas kako je zajedničku obvezujuću ponudu dostavila zajednica ponuditelja  Avenue ulaganja d.o.o. i Avenue Osteuropa GmbH. Avenue ulaganja d.o.o. su vodeći član zajednice ponuditelja, te je hotelska menadžment kompanija Marriott Interantinal Inc., branda Ritz- Carlton dostavila ovjerenu izjavu o zajedničkom nastupu u realizaciji projekta Kupari. 

Ocjenu ponuda u smislu udovoljenja uvjeta Javnog poziva ( natječaja ), Povjerenstvo za ocjenu, donijet će najkasnije u roku od 60 dana u kome će roku i Vladi Republike Hrvatske predložiti donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, dok je ministar Lorencin, predsjednik Povjerenstva za ocjenu prijava, istaknuo kako će odluku Povjerenstvo donijeti i puno ranije.

Podsjetimo, iako se predviđalo kako će za čišćenje imovinsko pravnih odnosa na lokaciji Kupari I i na pripremu projekta za natječaj biti potrebne četiri godine; isto je napravljeno za nešto više od dvije i pol godine. U postupku pripreme natječaja za  investiciju vrijednu približno 100 milijuna eura, za cca 13 h ugostiteljsko turističke namjene ( kapaciteta 1500 kreveta, građevine kategorije 4 i 5 zvjezdica )  i revitalizacije Kupara, bilo je potrebno obnoviti zemljišnu knjigu katastarske općine, definirati uvjete prostornog uređenja, prava građenja i prava služnosti, riješiti koncesijska pitanja  i pretpostavke za 3 različita oblika raspolaganja te ostale imovinsko pravne odnose.

Za realizaciju projekta, izgradnju i kategorizaciju hotela određuje se rok od 48 mjeseci koji započinje s danom pravomoćnosti građevinske dozvole. Kupari su eklatantan primjer kako aktivirati bivšu vojnu imovinu za turističke svrhe te su u tijeku i pripreme i drugih takvih projekata.
 

Pisane vijesti