Najava: Konferencija "Krajobraz i zdravlje" - 28. listopada 2022.

Slika /slike/Opcenito/krajobraz-2022.1.jpg

Povodom obilježavanja 6. međunarodnog dana krajobraza Vijeća Europe, Zavod za prostorni razvoj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine 28. listopada 2022. godine organizira konferenciju pod nazivom „Krajobraz i zdravlje“ koja će se održati u velikoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na adresi Prisavlje 14 u Zagrebu („Kockica“), te moći pratiti i putem videoprijenosa.

Cilj konferencije je okupiti stručnjake koji će razmjenom znanja i iskustva ukazati na važnost krajobraza, njegovog integralnog planiranja, učinkovite zaštite i dobrog upravljanja. Obzirom da je krajobraz prepoznat kao jedna od najvažnijih komponenti razvoja društva i odnosa čovjeka i prirode, središnja tema konferencije je utjecaj krajobraza na zdravlje i kvalitetu života ljudi te razmatranje mogućih načina stvaranja zdravijih i zelenijih gradova. 
 
Konferencija je namijenjena kreatorima politika na svim razinama, posebno predstavnicima gradova, urbanistima, arhitektima, krajobraznim arhitektima, ostalim stručnjacima povezanih struka te najširoj javnosti.
 
Za sudjelovanje nije predviđena kotizacija, a članovima Hrvatske komore arhitekata sudjelovanje se vrednuje u sustavu stalnog stručnog usavršavanja (7 sati,  područje A / tehnička regulativa = 3 h i područje B / prostor i okoliš = 4 h).
 

Pisane vijesti | Najava

Dokumenti