Održana prva informativna radionica u sklopu Poziva „Izrada strategija zelene urbane obnove“

Slika //slike/Opcenito/radionice.jpg

U utorak, 11. listopada, putem platforme Microsoft Teams održana je prva od tri najavljene informativne radionice u sklopu Poziva „Izrada strategija zelene urbane obnove“.

Sudionicima radionice odnosno potencijalnim prijaviteljima: jedinicama lokalne samouprave i gradu Zagrebu, Poziv su prezentirali službenici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Prezentacija s informativne radionice dostupna je ovdje.
 
Iduće radionice su na rasporedu:
 
  • 19. listopada 2022. godine (srijeda), u 10:00h - popunjeno!
  • 27. listopada 2022. godine (četvrtak), u 10:00h
 
Podsjetimo, za izradu strategija zelene urbane obnove u okviru inicijative 6. NPOO-a , reforme C6.1. R5 „Uvođenje novog modela strategija zelene urbane obnove i provedba pilot projekta razvoja zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“, osigurana je alokacija od 2.500.000,00 kuna. 

Dostava, odnosno podnošenje projektnih prijedloga u sustavu eNPOO potencijalnim prijaviteljima biti će moguća od 31. listopada 2022. godine u 9:00 sati dok je krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga 30. studenoga 2022. godine do 16:00 h.

Cilj ovog Poziva je pružiti potporu u pripremi Strategija zelene urbane obnove u svrhu poticanja razvoja zelene infrastrukture u urbanim područjima i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, kako bi se osigurali temelji razvoja održivog prostora s naglaskom na razvoj zelene infrastrukture i integraciju rješenja zasnovanih na prirodi, integraciju modela kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, jačanje otpornosti na rizike i klimatske promjene te kao podrška općem održivom razvoju.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga iznosi 100.000,00 kuna dok je najviši 250.000,00 kuna.

Prihvatljive aktivnosti su: izrada strategija zelene urbane obnove, upravljanje projektom i administracija te promidžba i vidljivost projekta. Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iznosi 100%.

Projektni prijedlozi koji se odnose na područja u kojemu je proglašena prirodna nepogoda zbog potresa imat će prednost prilikom odabira.

Spomenimo i kako potencijalni prijavitelji za vrijeme trajanja Poziva mogu postavljati pitanja u svrhu dobivanja dodatnih pojašnjenja i obrazloženja odredbi Poziva. Pitanja se mogu podnijeti isključivo putem sustava eNPOO od 30. rujna 2022. godine do 14 kalendarskih dana prije isteka krajnjeg roka za podnošenje projektnih prijedloga.

Kompletna dokumentacija Poziva „Izrada strategija zelene urbane obnove“ dostupna je na stranicama eNPOO, odnosno na linku: https://fondovieu.gov.hr/pozivi/33

 

Pisane vijesti | Informacija | NPOO