​Najava: Znanstveno – stručni skup „Stanovanje u 21. stoljeću“

Slika /Stanovanje/Stanovanje.21st.jpg

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom organiziraju znanstveno-stručni skup na temu: “Stanovanje u 21. stoljeću”, koji će se održati u četvrtak i petak, 29. i 30. lipnja u Okrugloj dvorani Hrvatske narodne banke, a zainteresirani sudionici moći će pratiti znanstveno-stručni skup putem videoprijenosa.

Događaj se organizira u okviru izrade Nacionalnog plana stambene politike RH do 2030. godine, kojom Vlada Republike Hrvatske želi omogućiti priuštivo, ugodno i kvalitetno stanovanje svojim građanima, uz povećanu energetsku učinkovitost i arhitektonsku kvalitetu životnog prostora.
 
Nacionalni plan stambene politike ima zadaću pobliže definirati posebne ciljeve u području stanovanja, a svrha je građanima pristupačno stanovanje koje istodobno mora zadovoljiti utvrđene standarde kvalitete, a kroz istu je moguće težiti dodatnim ciljevima poput smanjenja iseljavanja, stambenog zbrinjavanja mladih, naseljavanja deficitarnim kadrom, povećanja radne mobilnosti, olakšavanja života starijim osobama (program 65+), povećanja konkurentnosti domaćeg gospodarstva, izvrsnosti u arhitekturi, zelene i kružne stanogradnje, održive stanogradnje i dr. Nacionalni plan stambene politike je interdisciplinarni dokument za kojeg je potrebna suradnja stručnjaka iz područja: arhitekture, urbanizma, graditeljstva, sociologije, demografije, i ekonomije, te prema tim zahtjevima formirana i radna skupina za izradu strateškog dokumenta o stanovanju.
 
Početak znanstveno-stručnog skupa za akreditirane uzvanike je u četvrtak u 15 sati te u petak u 10 sati. Istaknuti stručnjaci, međunarodni i hrvatski predavači, prvi dan će održati prezentacije (od 15 do 19 sati), a drugi dan (od 10 do 13 sati) će se održati panel rasprave.

Zainteresirani sudionici znanstveno – stručni skup „Stanovanje u 21. stoljeću“ mogu pratiti putem digitalne platforme WOOM.zone te je potrebno prijaviti se na poveznice:
  1. https://woom.zone/  prijava za četvrtak i petak 29. i 30. lipnja 2023. (Za svaki dan potrebno je zasebno se prijaviti)
  2. https://woom.zone/topics/stanovanje-u-21-stoljecu/  prijava za četvrtak 29. lipnja 2023.
  3. https://woom.zone/topics/stanovanje-u-21-stoljecu-drugi-dan/ prijava za petak 30. lipnja 2023.
 


Pisane vijesti | Najava | Stambeno zbrinjavanje