Nastupni posjet veleposlanika Rumunjske

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Ministar i Veleposlanik Rumunjske (1).jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sastao se u utorak, 28. studenoga 2017. godine u Ministarstvu državne imovine s veleposlanikom Rumunjske Constantinom Mihailom Grigoriem.
 
Teme sastanka bile su diplomatski odnosi i gospodarska suradnja, s posebnim naglaskom na produbljivanju gospodarske povezanosti dviju zemalja.
 
„Diplomatska suradnja Hrvatske i Rumunjske je kvalitetna i dobra. Tijekom rada ove Vlade, vidljive su pozitivne promjene u hrvatskom gospodarstvu. One se posebno očituju u području stranih investicija i provedbi projekata u turističkom sektoru,“ rekao je veleposlanik Grigorie, izrazivši zadovoljstvo prijmom u Ministarstvu državne imovine.
 
Ministar Marić složio se s rumunjskim veleposlanikom da Rumunjska i Hrvatska imaju odlične diplomatske odnose. „Toliko smo različiti, a toliko slični. Povezuje nas rast u demokraciji i slični okviri kroz koje smo prolazili proteklih 70 godina. Nakon pada komunizma, prolazili smo kroz slične privatizacijske procese. Mnogi su dobro završili, a neki su bili loši jer nismo znali iskoristiti iskustva i znanja drugih zemalja,“ rekao je ministar Marić. Gospodarsku suradnju dviju zemalja ocijenio je dobrom, naglasivši kako bi mogla biti još bolja, osobito u pogledu robne razmjene.
 
Na kraju sastanka sugovornici su izrazili nadu u uspješnu daljnju suradnju između Rumunjske i Hrvatske, koje ove godine bilježe 25. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa.
 

Pisane vijesti