Ministar Marić s gradonačelnicima i načelnicima Osječko-baranjske županije

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Maric-OS-1.JPG
Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je u ponedjeljak, 27. studenoga 2017. godine Osijek i održao radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima Osječko-baranjske županije.  Stanje državnih nekretnina, te mogućnosti njihova korištenja za gospodarski razvoj općina, gradova i županije bile su glavne teme radnoga sastanka.

Organizator sastanka župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić skrenuo je pozornost na neriješena vlasnička pitanja kao glavnu prepreku u djelotvornom aktiviranju državne imovine na razini lokalne i područne samouprave. „Kada bismo u svakoj općini i gradu riješili barem tri do četiri ovakva problema, to bi polučilo stotinjak novih projekata  i zapošljavanje barem jedne osobe po projektu. Zato i dalje moramo raditi zajedno, planski u suradnji nacionalne i lokalne razine,“ rekao je župan Anušić izrazivši osobito zadovoljstvo posjetom ministra Marića.

Ministar Marić tom je prigodom kazao da se tijekom sastanka razgovaralo  „upravo o metodologiji rješavanja konkretnih predmeta“ te ocijenio da su gradonačelnici „otišli zadovoljni, jer se shvatili da su upravo oni najvažniji partneri Ministarstva državne imovine“. 

„Strateški  nam je cilj aktivirati svaku nekretninu, imovinu Republike Hrvatske na području cijele države, a posebno u Slavoniji i Baranji, u krajevima koji su nekad privlačili i prihvaćali ljude, a danas ljudi odavde odlaze,“ zaključio je ministar Goran Marić.
 
Uoči samoga sastanka ministar Marić i rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Vlado Guberac potpisali su ugovor na temelju kojega se zgrada u Osijeku daje na korištenje novoosnovanom Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo. S gradonačelnikom Belišća Dinkom Burićem pak ministar Marić potpisao je ugovor o dopuštenju građenja na državnoj nekretnini u Belišću.
 

Pisane vijesti