Neformalni radni sastanci za Teritorijalnu Agendu i Urbanu Agendu za EU

  • Slika /slike/Images/24.1.2020.Radna.skupina.JPG
  • Slika

U sklopu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u Zagrebu, 21. i 22. siječnja 2020. godine, održala su se prva dva neformalna sastanka tehničkih radnih skupina za pripremu revizije Teritorijalne Agende 2020 te Urbane Agende za EU, kojima je organizator Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Glavni zadatak ovih radnih skupina je rasprava stručnjaka o reviziji strateških dokumenata u kontekstu teritorijalne kohezije i urbanog razvoja te priprema za sastanke Mreže kontaktnih točaka za teritorijalnu koheziju (NTCCP) i Grupe za urbani razvoj (UDG) koji će se održati 25. i 26. veljače 2020. također u Zagrebu u organizaciji Ministarstva. Stručnjaci na sastancima ove razine raspravljaju o cjelovitom procesu revizije Teritorijalne Agende 2020, odnosno o implementaciji i daljnjem provođenju Urbane Agende za EU, dok se na razini dužnosnika, odnosno ravnatelja, donose daljnje odluke o usvajanju predloženih promjena.

Održanim sastancima predsjedali su predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Osim navedenih tema, na sastancima su bile predstavljene i prioritetne teme Ministarstva u okviru predsjedanja Vijećem EU: zelena infrastruktura u urbanim područjima i kružno gospodarenje prostornom i zgradama u urbanim područjima.


Pisane vijesti | Informacija | EU2020HR