Novi europski Bauhaus (NEB) - odabir i dodjela nagrada

Slika /slike/Opcenito/New_European_Bauhaus-1.png

Prva konferencija o Novom europskom Bauhausu održana je 22. i 23. travnja 2021. u organizaciji Europske komisije. Konferenciju je otvorila predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen.

Svi projekti koji su udovoljili kriterijima objavljeni su na internetskoj platformi https://prizes.new-european-bauhaus.eu/votes gdje je moguće glasovati. Da bi glasovi bili prihvaćeni, potrebno je glasovati za projekte u okviru najmanje tri od 10 tematskih kategorija za svaku od dviju skupina nagrada. Nakon javnoga glasovanja, po tri projekta s najvećim brojem glasova ocijenit će ocjenjivački odbor koji će se sastojati od službenih partnera NEB-a i koji će donijeti konačnu odluku o dobitnicima nagrada.
 
U konkurenciji su i brojni hrvatski projekti, nominirani u različitim kategorijama, za obje nagrade. Nominiranima čestitamo na nominaciji i želimo uspjeh u daljnjoj selekciji.
 
Pozivamo sve zainteresirane koji su se prijavili za primanje NEB novosti do 31. svibnja da iskoriste mogućnost sudjelovanja u odabiru projekata!
 
Jedan od službenih NEB partnera, koji će sudjelovati u daljnjoj selekciji dostavljenih projekata, je hrvatska agencija REGEA - Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske.

Pisane vijesti | Informacija | Novi Europski Bauhaus