Novi europski Bauhaus (NEB) - odabir i dodjela nagrada

Slika /slike/Opcenito/New_European_Bauhaus-1.png

Od 11. do 18. lipnja 2021. godine traje javno glasovanje za dodjelu nagrada NEB-a koje je otvoreno za sve pretplatnike (prijavljene do 31. svibnja 2021.) na obavijesti NEB-a. U razdoblju od 23. travnja do 1. lipnja zaprimljeno je ukupno 2.090 prijava. Odbor za ocjenu prijava provjerio je sukladnost svih prijava s postavljenim kriterijima za dvije skupine nagrada: Nagrada za novi europski Bauhaus i Zvijezde u usponu novog europskog Bauhausa.

Svi projekti koji su udovoljili kriterijima objavljeni su na internetskoj platformi https://prizes.new-european-bauhaus.eu/votes gdje je moguće glasovati. Da bi glasovi bili prihvaćeni, potrebno je glasovati za projekte u okviru najmanje tri od 10 tematskih kategorija za svaku od dviju skupina nagrada. Nakon javnoga glasovanja, po tri projekta s najvećim brojem glasova ocijenit će ocjenjivački odbor koji će se sastojati od službenih partnera NEB-a i koji će donijeti konačnu odluku o dobitnicima nagrada.
 
U konkurenciji su i brojni hrvatski projekti, nominirani u različitim kategorijama, za obje nagrade. Nominiranima čestitamo na nominaciji i želimo uspjeh u daljnjoj selekciji.
 
Pozivamo sve zainteresirane koji su se prijavili za primanje NEB novosti do 31. svibnja da iskoriste mogućnost sudjelovanja u odabiru projekata!
 
Jedan od službenih NEB partnera, koji će sudjelovati u daljnjoj selekciji dostavljenih projekata, je hrvatska agencija REGEA - Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske.

Stranica | Informacija | Međunarodna suradnja