Objavljen poziv: NEB Akademija za usavršavanje na području održive gradnje

Kao jedna od vodećih inicijativa Europske godine vještina, Novi europski Bauhaus pokreće Akademiju Novog europskog Bauhausa za razvijanje znanja i vještina potrebnih za održivu gradnju, koja će pružiti koherentan i pristupačan skup edukacija na europskoj razini te promicati međuregionalnu razmjenu vještina i dobrih praksi.

Tijekom faze zajedničkog programiranja Novog europskog Bauhausa uočeno je da su nedostatak vještina i znanja u građevinskom sektoru glavna prepreka u tranziciji prema održivoj, digitalnoj i uključivoj budućnosti, ali i velika prilika za ubrzanje potrebnih promjena. Putem Akademije NEB-a provest će se osposobljavanje o održivosti i kružnosti u gradnji te upotrebi materijala na biološkoj osnovi (drvo, zemlja i dr.), s ciljem transformacije i unaprjeđenja sektora.

Slovensko Sveučilište Primorska središte je prve Akademije NEB-a i ono će koordinirati razvoj, provedbu edukacija te pružati podršku u umrežavanju budućih NEB središta (sveučilišta, strukovne komore, istraživački centri).
 
Ukoliko ste pružatelj usluga obrazovanja ili edukacije koja uključuje održivu gradnju pozivamo vas da doprinesete NEB Akademiji npr. dijeljenjem online materijala za učenje, održavanjem tečajeva ili organiziranjem aktivnosti poput ljetnih škola ili radionica.
Više informacija na poveznici: EUSurvey.

Aktivnosti i materijali za učenje mogu biti na izvornom i/ili na engleskom jeziku, a ključno je da budu posvećeni temama održivosti, upotrebe materijala na biološkoj osnovi, digitalnim tehnologijama ili kružnosti u gradnji.

18. travnja 2023. od 16:00 do 17:00 sati (CET) NEB tim održat će online radionicu o predmetnom pozivu na kojoj možete saznati više informacija o Akademiji NEB-a i načinima na koje možete dati svoj doprinos.

Pisane vijesti | Informacija | Novi Europski Bauhaus