Objavljen poziv za odabir grada domaćina za 6. izdanje Cities Forum

Cities Forum ključni je događaj DG REGIO, Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije, koji se fokusira na urbanu dimenziju kohezijske politike Europske unije, a organizirat će ga Europska urbana inicijativa (EUI) u ime DG REGIO. Europska urbana inicijativa poziva gradove EU koji su zainteresirani za domaćinstvo navedenog događaja da se prijave; prijavnica će se ujedno smatrati i ponudom domaćinstva (host city).

6. izdanje Cities Forum planira se održati u lipnju 2025. godine, poželjno kroz prva tri tjedna, a cilj je ugostiti uživo oko 800 sudionika kroz 2 do 3 dana. Događaj će se održati na engleskom jeziku, uz mogućnost organizacije prijevoda. Cities Forum 2025 želi okupiti različite dionike kohezijske politike, kreatore urbanih politika, partnere Urbane agende za EU s fokusom na raspravu o održivom urbanom razvoju u Europi. Ujedno, cilj je dati doprinos urbanoj dimenziji kohezijske politike EU i pružiti platformu za dijalog, učenje i preporuke.

Prihvatljivi prijavitelji su gradovi s područja EU koji mogu ugostiti događaj za navedeni broj sudionika. Ne postoji geografsko ograničenje za ovaj poziv. Ključni zahtjevi su da grad domaćin mora ispuniti uvjete organizatora, treba kreirati vlastitu viziju događaja, pokazati potencijal i sposobnost da posluži kao odlična lokacija za događaj.

Detaljnije informacije i dokumentaciju za prijavu možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.urban-initiative.eu/cities-forum/2025/call-host-city

Poziv će ostati otvoren do 13. svibnja 2024. u 14.00 CEST.

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja