Odluke planirane Nacionalnim programom reformi za 2019. donesene na današnjoj sjednici Vlade RH

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/2020/Sjednica_209_27022020.jpg

Na današnjoj 209. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o kriterijima za utvrđivanje pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku te Odluka o uvođenju obveze organiziranja i pohađanja treninga za predstavnike Republike Hrvatske u nadzornim i revizijskim odborima.

Obje Odluke planirane su Nacionalnim programom reformi za 2019. godinu.

Odlukom o kriterijima za utvrđivanje pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku definiraju se opći i posebni kriteriji, koje pravna osoba mora zadovoljiti kako bi bila uvrštena na popis pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

U svrhu unapređenja kompetencija predstavnika Republike Hrvatske u nadzornim i revizijskim odborima, donesena je Odluka o uvođenju obveze organiziranja i pohađanja treninga za predstavnike Republike Hrvatske u nadzornim i revizijskim odborima. Ministarstvo državne imovine razvilo je program treninga koji je baziran na upoznavanju s najboljom svjetskom praksom koja je primjenjiva i u Republici Hrvatskoj te ga je potrebno održati jednom godišnje, a po potrebi i češće.

Pisane vijesti