Odobrena EU sredstva za projekt „Program optimizacije upravljanja državnim nekretninama – faza 2“

Slika /slike/Opcenito/eu_sufinanciranja.jpg

Europska komisija odobrila je Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine projekt pod nazivom „Program optimizacije upravljanja državnim nekretninama – faza 2“ vrijedan čak 500 tisuća eura. Projekt se financira sredstvima iz EU programa „Instrument za tehničku potporu“ kojeg vodi Glavna uprava Europske komisije za potporu strukturnim reformama.

Riječ je o projektu koji predstavlja nastavak projekta pod nazivom „Program optimizacije upravljanja nekretninama“ čiji je završetak planiran do studenoga 2023. godine, odnosno implementaciju preporuka spomenutog projekta, a sve u svrhu optimizacije upravljanja i aktivacije neiskorištenih nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, čime se pruža potpora ukupnom gospodarskom razvoju s ciljem povećanja udjela prihoda od državne imovine u BDP-u.
 
Cilj projekta je unaprjeđenje strateškog okvira za optimizaciju upravljanja i aktivacije nekretnina kojima upravlja Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, u svrhu gospodarskog, kulturnog, društvenog, demografskog i općeg razvoja Republike Hrvatske,  uspostava učinkovitog sustava nadzora u upravljanju nekretninama i praćenja realiziranih učinaka te podrška razvoju investicijskih projekata u svrhu daljnje aktivacije neiskorištenih nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske.
 
Projektom u trajanju od 15 mjeseci će se u skladu sa vlasničkom politikom koja se predlaže novim pravnim okvirom kojim će se urediti područje upravljanja nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, uz definiranje elemenata strateško-planinskih dokumenata uspostaviti i proces praćenja i učinkovitog sustava nadzora u upravljanju nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske. Također, projektom će se dati i podrška jačanju kapaciteta za razvoj investicijskih projekata u svrhu daljnje aktivacije neiskorištenih nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, povećanja investicijskog potencijala Republike Hrvatske i realizacije investicijskih projekata.

Pisane vijesti | Informacija