Održan bilateralni sastanak s predstavnicima Države Palestine

U petak, 5. svibnja 2023. održan je bilateralni sastanak s predstavnicima Države Palestine.

Na sastanku su s hrvatske strane prisustvovali Irena Križ Šelendić, ravnateljica Uprave za energetsku učinkovitost u zgradarstvu i projekte i programe Europske unije, Bojan Linardić, ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj, Katica Prpić, ravnateljica Uprave za graditeljstvo i procjene vrijednosti nekretnina te Ingrid Gojević, voditeljica Službe za prostorna istraživanja i održivi prostorni razvoj. S palestinske strane sastanku su nazočili Majdi Al Saleh, ministar lokalne uprave Palestine i Walid Abu Al Halaweh, savjetnik ministra za međunarodnu suradnju.

Nakon uvodnog predstavljanja nadležnosti i djelokruga rada Ministarstva, palestinska strana istaknula je da im je uspostava suradnje na razinama inženjerskih organizacija (Komora Udruženja) obiju država od iznimnog interesa te da Palestina ima oko 2000 inženjera. Smatraju da je inženjersko iskustvo Palestine na poslovima obnove veliko te bi ga rado podijelili s hrvatskim i stručnjacima ostalih europskih država.

Hrvatska strana iznijela je pregled politika i programa koji se trenutno provode u nadležnosti Ministarstva, istaknula je da je u izradi Nacionalni plan stambene politike do 2030. godine kojim će se urediti pitanje stanovanja te je dala osvrt na otklanjanje posljedica potresa koji su Hrvatsku pogodili 2020. godine i mjera koje se u tom smislu provode. 

Sastanak je zaključen obostranim dogovorom o uspostavi konkretnije bilateralne suradnje te razmjeni znanja na područjima koji su bili predmet sastanka, ali i na području upravljanja i javne uprave. 

 

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja