Održana druga informativna radionica u sklopu Poziva “ Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“

U srijedu, 31. svibnja 2023. održana je druga informativna radionica za potencijalne prijavitelje na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“ . Informativna radionica održana je online putem platforme Microsoft Teams, te je na njoj sudjelovalo oko 30 potencijalnih prijavitelja.

Ovaj Poziv šesti je koji u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. objavljuje ovo Ministarstvo. U okviru inicijative 6. NPOO-a Obnova zgrada, odnosno reforme C6.1. R5 Uvođenje novog modela strategija zelene urbane obnove i provedba pilot projekta razvoja zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, osigurana je alokacija u iznosu od 2.145.928,70 eura.
 
Pozivom se sufinanciraju aktivnosti koje se odnose na provedbu Pilot projekta razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, izrada projektne i ostale dokumentacije, trošak stručnog/projektantskog nadzora te trošak koordinatora zaštite na radu, zatim upravljanje projektom i administracija, aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta te horizontalne aktivnosti.

Svi zaprimljeni projektni prijedlozi će se ocjenjivati prema kriterijima prihvatljivosti i odabira, a kako bi se omogućilo sufinanciranje najkvalitetnijih projektnih prijedloga s najvećim brojem bodova.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva mogu biti jedinice lokalne samouprave i Grad Zagreb.

Najniži iznos bespovratnih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga iznosi 265.445,60 eura, a najviši 1.061,782,00 eura. Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iznosi 100%.

Prijavitelji mogu za vrijeme trajanja Poziva, a najkasnije do 16. kolovoza 2023. do 15h putem sustava NPOO fondovieu postavljati pitanja u svrhu dobivanja dodatnih pojašnjenja i obrazloženja odredbi Poziva, a odgovori će biti objavljeni u sustavu u segmentu „Pitanja i odgovori“.
 
Cjelokupna dokumentacija Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“ dostupna je na LINKU: https://fondovieu.gov.hr/pozivi/75
 
  
PREZENTACIJE:
  1. MPGI – NPOO PILOT PROJEKT
  2. FZOEU – Provedba Ugovora

Informativne radionice - prijave i termini