Održana dvanaesta informativna radionica u okviru Poziva 4c1.4

Slika /slike/press/2018_09_05_image.jpg

U srijedu, 05. rujna u prostorijama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja održana je dvanaesta informativna radionica za prijavitelje u okviru Poziva 'Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora'.

Obzirom na veliki interes potencijalnih prijavitelja Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organiziralo je još jednu informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje pri čemu su predstavnici Ministarstva okupljenim sudionicima predstavili Poziv za energetsku obnovu javnih zgrada. Potencijalni prijavitelji kratko su informirani i o Javnom pozivu za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu koji je objavilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pri čemu je naglašeno da su sredstva za sufinanciranje namijenjena korisnicima koji imaju potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost govorili su o provedbi ugovora za sufinanciranje bespovratnim sredstvima kao i mogućnosti stručne podrške u pripremi projektnih prijedloga dok je predstavnica HBOR-a održala prezentaciju o mogućnostima sufinanciranja sredstava vlastitog učešća prijavitelja putem financijskog instrumenta 'ESIF Krediti za energetsku učinkovitost'.

Ističemo kako je alokacija za energetsku obnovu javnih zgrada zbog velikog interesa potencijalnih prijavitelja Odlukom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara povećana te sada ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi više od milijardu kuna te da je 04. rujna 2018. godine u 9:00 ponovno počelo zaprimanje projektnih prijedloga u sustavu e Fondovi.Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi