Održana šesnaesta provedbena radionica u okviru Poziva 4c1.4

Slika /EUFondovi/Poziv4c1.4/2019_03_06.image.1.JPG

U srijedu, 06. ožujka 2019. u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja održana je šesnaesta po redu provedbena radionica za korisnike u sklopu Poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Ministarstvo organizira provedbene radionice u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj od 16. svibnja 2018. godine. Pozvani su korisnici kojima je dodijeljena Odluka o financiranju ili već potpisan  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj za svoje projekte energetske obnove.

Cilj je ovih provedbenih radionica, skrenuti pažnju korisnika na nepravilnosti kroz čitavo razdoblje provedbe projekta koje mogu rezultirati financijskim korekcijama. U prezentaciji „Provedba ugovora sufinanciranih bespovratnim EU sredstvima za period 2014.-2020.“  kolege iz FZOEU su detaljno pojasnili sve korake provedbe projekata.

Predstavnica HBOR-a u prezentaciji 'ESIF kredit za energetsku učinkovitost' predstavila je financijski instrument za financiranje provedbe ulaganja u energetsku učinkovitost te poticanje korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) u zgradama javnog sektora.

Do sada je doneseno 489 Odluka o financiranju ukupne vrijednosti projekata više od 1,9 milijardi kuna, od čega su bespovratna sredstva više od 986 milijuna kuna. Objavljen je registar s potpisanih 417 Ugovora ukupne vrijednosti preko 1,6 milijardi kuna od toga je bespovratno više 810 milijuna kuna.

Napominjemo da je Poziv zatvoren s datumom 4. veljače 2019.  godine zbog iskorištenja raspoložive financijske alokacije. Za sve projektne prijedloge prijavljene u razdoblju od 4. do 5. rujna 2018. godine donošenje Odluka o financiranju i potpisivanje  Ugovora je još u tijeku.

Više informacija o provedbenim radionicama i terminima održavanja pročitajte ovdje.


Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi