​Održana stručna radionica

Slika /slike/20181212_092543.jpg

U Zagrebu dana 12. prosinca 2018. godine, održana je stručna radionica u organizaciji Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, uz financijsku potporu suorganizatora UNHCR-a. Uzvanike su pozdravile i svima zaželjele dobrodošlicu zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, gđa Tatjana Vukobratović Spasojević i predstavnica UNHCR-a za Republiku Hrvatsku, gđa Mandana Amiri.

Glavna tajnica Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, gđa Brankica Alujević Grgas održala je prezentaciju novog Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima koji je objavljen u Narodnim novinama broj 106/18 od 30. studenog 2018. godine i koji će se primjenjivati od 1. siječnja 2019. godine.

Stručnoj radionici su se, uz organizatore, odazvali i predstavnici ureda državnih uprava u županijama i predstavnici Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, gdje se u praktičnom dijelu rada u grupama raspravljalo o problematici koja se susreće u svakodnevnom radu, a koja se odnosi na probleme u rješavanju zahtjeva za stambeno zbrinjavanje i drugih pitanja vezanih uz predmetnu problematiku te se kroz primjere u praksi došlo do zajedničkih rješenja i zaključaka.

 
 


Pisane vijesti