Održani 'Dani regionalnog razvoja i EU fondova'

Slika /EUFondovi/fotografije/2018_10_23_image_pomocnici.jpg
Dani regionalnoga  razvoja  i  EU  fondova  konferencija  je u organizaciji MRRFEU održana kako bi brojni predstavnici ministarstava, županija, gradova, općina, regionalnih koordinatora i drugih institucija važnih za regionalni razvoj dobili informacije o mogućnostima financiranja iz ESI fondova te razmijenili iskustva, povezali se i ojačali suradnju u svrhu realizacije sto većeg broja projekata.

Konferencija je održana u Šibeniku u turističkom naselju Solaris, od 4.-6. listopada 201 8., a otvorio ju je predsjednik Vlade Andrej Plenković te u ime organizatora ministrica Gabrijela Žalac. Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja bili su pomoćnici ministra Danijel Žamboki, Milan Rezo i Zdravko Vukić te predstavnici Sektora za programe i projekte EU koji su na promo štandu odgovarali na pitanja zainteresiranih sudionika.

Predstavljene  su  aktualne  politike  i  razvojni programi čiji je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Republike Hrvatske, kao i mogućnosti financiranja regionalnoga razvoja sredstvima fondova i programima Europske unije. U sklopu konferencije održana je i ministarska panel rasprava na temu 'Regionalni razvoj i EU fondovi u zemljama članicama EU'.Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi