Počinje izgradnja još jedne višestambene zgrade u Sisku u Ulici Antuna Gustava Matoša

  • Slika /slike/IMG-20240131-WA0009.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon što je jučer u Sisku u Capraškoj ulici položen kamen temeljac za gradnju prvih šest od 36 zgrada koje će se temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom graditi na području Sisačko - moslavačke županije danas je uveden u posao i izvođač radova na lokaciji u Ulici Antuna Gustava Matoša.

Preuzimanjem lokacije teče rok od godine dana za izgradnju same zgrade.
 
Kod uvođenja izvođača u posao uz direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragana Hristova bio je nazočan i državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić te gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Ova zgrada u Matoševoj je sedma zgrada od planiranih 20 koje će se graditi na području Siska, istakno je državni tajnik Domagoj Orlić, dodajući da će Grad Sisak u zamjenu za ustupljeno zemljište dobiti protuvrijednost u stanovima. 

„Nalazimo se na zemljištu koje je Grad Sisak prenio na APN. Nakon što se završi izgradnja ove višestambene zgrade u protuvrijednosti ovog zemljišta koje je pricijenjeno na 61.800,00 eura, Grad Sisak će dobiti stambene kvadrate u zgradi koja će ovdje biti sagrađena“, istaknuo je Orlić.

Višestambena zgrada u ulici Antuna Gustava Matoša sastojati će se od 19 stanova i zajedničkih prostora organiziranih u četiri nadzemne etaže sa stanovima veličine od 35 do 90 m2, sobnosti jednosobnih do četverosobnih stanova. Prema sobnosti, zgrada će obuhvatiti 2 jednosobna stana, 3 jednoiposobna stana, 5 dvosobnih stanova, 6 dvoiposobnih stanova, 2 trosobna stana i 1 četverosobni stan.
 
Izvođač radova je URBAN GRAĐENJE ZAGREB d.o.o. dok je stručni nadzor povjeren tvrtki TOMTING 2010 d.o.o. iz Zagreba.
 
Pravo na smještaj u ove stanove imati će vlasnici oštećenih nekretnina dok traje obnova njihovih domova, a nakon završetka obnove stanovi će se koristiti za smještaj deficitarnih kadrova i socijalno ugrožene obitelji.
 
Trenutno traje postupak nabave za izvođača radova za još dvije zgrade u Petrinjskoj ulici u Sisku te za po jednu zgradu u Hrvatskoj Kostajnici, Jasenovcu, Kutini i Sunji.
 
Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom kojim Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama temeljem Odluke Vlade kao investitor provodi izgradnju višestambenih zgrada na području Sisačko - moslavačke županije ukupno će se izgraditi 36 zgrada od kojih će njih 20 biti u Sisku, 8 u Petrinji, 2 u Topuskom te po jedna zgrada u Glini, Lekeniku, Kutini, Jasenovcu, Sunji i Hrvatskoj Kostajnici. Izgradanja se u potpunosti financira sredstvima državnog proračuna za što je osigurano 100 milijuna eura.
 
Pored ovih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije u ovome trenutku gradi se i 12 zgrada financiranih EU sredstvima u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija dok je njih 8 u Petrinji i 4 u Glini završeno i useljeno krajem 2023. godine.

Pisane vijesti | Informacija | Obnova