Pomoćnica ministra Maja-Marija Nahod na svečanom obilježavanju Dana Građevinskog fakulteta

U srijedu, 21. veljače 2018. godine, svečanom sjednicom obilježena je 99. obljetnica dana Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojoj je sudjelovala i pomoćnica ministra za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu Maja-Marija Nahod.  
 
U svom izlaganju pomoćnica Nahod je istaknula: „Ministarstvo ima vrlo uspješnu i konstantnu poslovnu suradnju sa Građevinskim fakultetom, preko stručnih povjerenstava, radnih skupina, međunarodnih tema i inicijativa Vlade RH i to je tradicija koja će se nastaviti i u budućnosti. Razvoj informatizacije i naprednih tehnologija daleko je brži i intenzivniji od razvoja graditeljstva, no sve je jasnije i prihvatljivije da taj razvoj moramo slijediti kako bismo zajedničkim radom povećali konkurentnost i postali prepoznatljivi u profesionalnoj domeni.„
 
Pomoćnica Nahod osvrnula se zatim na trenutne projekte Ministarstva te istaknula kako će se realizacijom istih posredno razviti i građevinski sektor te da će se osigurati nova radna mjesta kako za građevinske radnike tako i za inženjere građevine.
 
Građevinski  fakultet  Sveučilišta  u  Zagrebu  je  najstariji  građevinski  fakultet  u  Hrvatskoj  koji  provodi sveučilišno  obrazovanje   na   preddiplomskoj,   diplomskoj   i   poslijediplomskoj   razini   u   svim   granama građevinarstva, kontinuirano razvija i unapređuje visoko obrazovanje, znanstveno-istraživačku djelatnost i cjeloživotno obrazovanje, te aktivno sudjeluje u razvoju struke i primjeni novih tehnologija.


Pisane vijesti | Informacija | Graditeljstvo