Ministar Goran Marić sastao se s ministrom pravde Bosne i Hercegovine Josipom Grubešom

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Ministri-Maric-Grubesa-23022018.JPG

Ministar državne imovine Goran Marić sastao se u petak, 23. veljače 2018. godine  s ministrom pravde Bosne i Hercegovine Josipom Grubešom, na njegov zahtjev.

Mada Ministarstvo državne imovine nije mjerodavno za sukcesijska pitanja, tema sastanka bila je imovina iz sukcesijskog postupka dviju država. Ministri su se suglasili da je imovina svetinja, a pravo vlasništva neotuđivo.

Na području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine velik je broj nekretnina iz sukcesijskog postupka, te je rješavanje ovog pitanja od iznimne važnosti za obje države, kako bi se zaustavilo njeno daljnje propadanje.

Ministar pravde Grubeša otvorio je temu imovine BiH u Hrvatskoj, a ministar Marić je apostrofirao imovinu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo državne imovine u novom prijedlogu Zakona o upravljanju državnom imovinom predložilo je mogućnost raspolaganja predmetnim nekretninama davanjem u zakup. Takvim prijedlogom ne bi se promijenio vlasnički status imovine. Jednako tako imovina neće propadati i neće predstavljati opasnost za okruženje i ljude.
 
 

Pisane vijesti