Pomoćnica ministra Nahod na Danima inženjera strojarstva

  • Slika /slike/Pomocnici/2019_04_01.image.3.jpg
  • Slika
  • Slika

U razdoblju od 20. - 23. ožujka 2019. godine, u organizaciji Hrvatske komore inženjera strojarstva u Vodicama je održan šesti po redu međunarodni kongres "Dani inženjera strojarstva". Kongres je održan pod motom: „Strojarske tehnologije - imperativ budućnosti a okupljene je pozdravila i kongres otvorila pomoćnica doc.dr.sc. Maja Marija Nahod. “

Na Kongresu je prisustvovao veliki broj domaćih i međunarodnih stručnjaka, znanstvenika, projektanata, inženjera, voditelja gradilišta, profesora i ostalih sudionika srodnih i interdiscplinarnih područja. U razdoblju održavanja Kongresa predstavljeni su rezultati praktičnih i znanstvenih istraživanja, dok je raznoliki sastav okupljenih osigurao kvalitetno okruženje za razmjenu znanja, iskustava i ideja uvaženih sveučilišnih, industrijskih i gospodarstvenih stručnjaka.

Ispred Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, pomoćnica ministra doc. dr. sc. Maja-Marija Nahod pozdravnim je govorom svečano otvorila Kongres i izrazila potporu Ministarstva ovakvim događajima relevantne i aktualne tematike.

"U vremenima krize i nesklonom gospodarskom okruženju, pred svima nama stoji izazov stvaranja održivog temelja za dugoročnu konkurentnost i rast, a temelj uspjeha može biti samo vlastiti rad. Pri tome je od posebnog značaja doprinos znanosti i struke pa, stoga, vjerujem da će i na ovome Kongresu biti iznesen niz novih spoznaja, koje će doživjeti praktičnu primjenu", kazala je pomoćnica ministra Nahod, čime je s pozitivnim pogledom na budućnost označila početak rada Kongresa.

Nakon otvorenja, doc.dr.sc. Maja-Marija Nahod održala je predavanje pod nazivom 'Aktualne izmjene zakonodavstva koje utječu na poslovno i profesionalno djelovanje inženjera strojarstva.' U sklopu predavanja predstavljeni su recentni podatci o poslovnom okruženju u Hrvatskoj uz stavljanje naglaska na proaktivan stav i aktivnosti Ministarstva usmjerenih ka gospodarskom rastu i sveukupnoj održivosti.Pisane vijesti | Informacija