Ponuda Avenue grupe za realizaciju projekta Kupari I udovoljava uvjetima natječaja

Slika /arhiva-midim//arhiva/2014/02/Plaža.jpg

Povjerenstvo za ocjenu ponuda pristiglih na natječaj za realizaciju projekta Kupari I.  u općini Župa dubrovačka, danas je utvrdilo kako je obvezujuća ponudu Avenue grupe u skladu s propisanim natječajnim uvjetima, odnosno udovoljava uvjetima Javnog poziva za realizaciju projekta Kupari I., objavljenog 23. svibnja 2015. godine.

Povjerenstvo za ocjenu ponuda stoga će zaključkom Vladi RH  predložiti donošenje Odluke o izboru Zajednice ponuditelja ( Avenue grupe ), kao jedinog i najpovoljnijeg ponuditelja za investitora Projekta Kupari s kojim će se sklopiti ugovor o realizaciji Projekta, kao i donošenje odluke o dodjeli koncesije na pomorskom dobru za izgradnju i gospodarsko korištenje plaže na dijelu k.o. Brašina temeljem prijedloga Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture.
 
Članovi Povjerenstva za ocjenu ponuda bili su: ministar turizma Darko Lorencin, zamjenik ministra turizma Daglas Koraca, predstojnik DUUDI-a Mladen Pejnović, zamjenik predstojnika DUUDI-a Alen Čičak, načelnik Općine Župe dubrovačke Silvio Nardelli.
 
Podsjetimo,  12.10. u DUUDI-u su se javno otvarale obvezujuće ponude pristigle na međunarodni natječaj za projekt Kupari I., utvrđeno je da je pristigla obvezujuća ponuda Avenue grupe. Dakle, utvrđeno je kako je zajedničku i jedinu obvezujuću ponudu dostavila zajednica ponuditelja  Avenue ulaganja d.o.o. i Avenue Osteuropa GmbH, te da su Avenue ulaganja d.o.o. vodeći član zajednice ponuditelja, dok je hotelska menadžment kompanija Marriott Interantional Inc., branda Ritz- Carlton dostavila izjavu o zajedničkom nastupu u realizaciji projekta Kupari.  

Kupari su eklatantan primjer kako aktivirati bivšu vojnu imovinu za turističke svrhe i jedan od izvrsnih primjera decentralizacije, s obzirom na to da dio prihoda ide upravo jedinici lokalne samouprave. Dodajmo kako su u tijeku pripreme i drugih takvih projekata u kojima se aktivira bivša vojna imovina, tako je za projekt Muzil odlukom Vlade već pokrenut postupak kojim se ide u iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta na lokaciji poluotoka Muzil, Grad Pula.  

Link na detalje: Javni poziv za realizaciju projekta Kupari
Link na detalje: Odluka Vlade za Muzil, ( Sedma točka sjednice VRH )
 

Pisane vijesti