Posjet državnog tajnika Hanžeka Općini Kistanje i Gradu Benkovcu u kojem je potpisan Sporazum s gradonačelnikom Bulićem

Slika /slike/Benkovac_29042021/NaslovnaBenkovac_29042021 .jpg
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek sa suradnicima posjetio je 28. travnja 2021. Općinu Kistanje i Grad Benkovac.

Na poziv zamjenika načelnika Općine Kistanje, Roka Antića državni tajnik obišao je korisnike stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima. Dogovoren je nastavak provedbe projekata stambenog zbrinjavanja posebice mladih obitelji kao i pomoć Središnjeg državnog ureda pri izgradnji prometne i društvene infrastrukture na području Općine.
 
Na radnom sastanku u Gradu Benkovcu državni tajnik Hanžek i gradonačelnik Tomislav Bulić potpisali su Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u provedbi Programa međuresorne suradnje u kojem grad Benkovac daruje neizgrađeno građevinsko zemljište površine 1322 m2. Grad Benkovac će osloboditi Središnji državni ured plaćanja komunalnih doprinosa i obvezuje se pripremiti građevinsko zemljište za početak izgradnje. Na planiranom zemljištu izgradit će se zgrada od 17 stanova u kojoj će se u potpunosti dovršiti postupak zbrinjavanja hrvatskih branitelja na osnovu njihovih stečenih prava. Dvije stambene jedinice u prizemlju bit će prilagođene osobama s invaliditetom čija ukupna investicija se procjenjuje u vrijednosti od 10 milijuna kuna.
 
Poslije sastanka državni tajnik i gradonačelnik sudjelovali su na svečanosti puštanja u rad VE Korlat u Benkovcu. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u svom govoru čestitao je Hrvatskoj elektroprivredi na realizaciji ovoga projekta čija vrijednost iznosi 500 milijuna kuna.
 
Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić najavio je izgradnju Sunčane elektrane Korlat čime bi se zaokružio i prvi obnovljivi hibridni energetski park u Hrvatskoj. Godišnja proizvodnja VE pokriva potrebu za 50 tisuća stanovnika a sveukupno gledajući to je 1% od proizvodnje električne energije u Republici Hrvatskoj
 

Pisane vijesti