Potpisan Ugovor o kupoprodaji Hotela Hrvatska u Baškoj Vodi

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Hotel Hrvatska (2).jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i direktor trgovačkog društva MAREA ALTA d.o.o. Petar Ćorluka, potpisali su u četvrtak, 7. veljače 2019., u Ministarstvu državne imovine Ugovor o kupoprodaji Hotela Hrvatska, u vrijednosti 46,13 milijuna kuna. Potpisivanju ugovora nazočila je i saborska zastupnica Dragica Vranješ.

Prigodom potpisivanja ugovora, ministar Marić je rekao: „Osjećam zadovoljstvo jer će zapušteni Hotel svojom obnovom i poslovanjem osnažiti gospodarstvo i upotpuniti turističke sadržaje Baške Vode. Ovim činom vraćamo u život ono što je bilo izvan života i što o će biti impuls za nova radna mjesta. Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo državne imovine ovime potvrđuju svoju temeljnu orijentaciju: aktiviranje državne imovine u svim područjima Hrvatske, čime najbolje odgovaramo na potrebe gospodarske i demografske reanimacije Hrvatske“.
 
Direktor Petar Ćorluka zahvalio je ministru Mariću na transparentnom natječaju i dodao: „Već danas uplaćujemo kupoprodajnu cijenu i započinjemo pripreme projekta za renovaciju hotela. Otvorit ćemo ga 2020. godine u kategorizaciji četiri do pet zvjezdica“.

Pisane vijesti