U Ministarstvu održan sastanak s predstavnicima komora

Slika /slike/Ministar/2019_02_04_image.1M.jpg

U ponedjeljak, 4. veljače 2019. u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja održan je sastanak s predstavnicima Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Hrvatske komore arhitekata, Hrvatske komore inženjera elektrotehnike i Hrvatske komore inženjera strojarstva.

Potpredsjednik Vlade, ministar Predrag Štromar i članovi njegova Kabineta - državni tajnici Ministarstva Željko Uhlir, Dunja Magaš i Danijel Meštrić predstavili su plan rada Ministarstva odnosno zakonodavni plan za 2019. godinu te projekte na kojima se trenutno u Ministarstvu radi. Na sastanku je razmotrena i tema prereguliranosti Republike Hrvatske kao otežavajućeg faktora u gospodarskom razvoju države.

Predstavnici Komora predstavili su svoj plan aktivnosti i izrazili spremnost na suradnju u savjetodavnom smislu prilikom izrade zakonskih i pod zakonskih akata, te spremnost za suradnju na projektima  Ministarstva: izrade stambene strategije, razrade pondera za javnu nabavu izvođenja radova u graditeljstvu i organizaciji edukacija za implementaciju e-razvoja kojeg provodi Ministarstvo.


Pisane vijesti | Informacija | Propisi