Potpisan Ugovor o zakupu nekretnina na Smokvici Veloj

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/IMG_1224.jpg

ZAGREB, 26. srpnja--Ministar državne imovine Goran Marić i direktor tvrtke Zelena nekretnina d.o.o. Csaba Miklos Severnyak potpisali su u četvrtak, 26. srpnja 2018. godine u Ministarstvu državne imovine Ugovor o zakupu nekretnina na otoku Smokvica Vela.

Na temelju Ugovora, Ministarstvo državne imovine u zakup na 30 godina daje državne nekretnine ukupne površine gotovo 150 tisuća metara četvornih. Godišnja zakupnina iznosi nešto više od šest milijuna kuna, a ukupni iznos zakupnine za 30 godina iznosi 184 milijuna kuna.  
Zaprimljena ponuda tvrtke Zelena površina d.o.o. sadržavala je svu propisanu dokumentaciju, uključujući bankovno jamstvo za plaćanje zakupnine. Spomenute su nekretnine za zakup oglašene na Javnom natječaju koji je objavljen 12. svibnja, a zaključen 20. lipnja 2018. godine. 
Prigodom potpisivanja Ugovora ministar Marić je kazao: „Današnji je dan jedan od sretnijih u Ministarstvu državne imovine nakon četvrtstoljetnog korištenja Smokvice bez naknade. Ugovor je uslijedio nakon što je četvrt stoljeća stršala institucionalna servilnost i podaništvo  prema moćnicima. Ovim Ugovorom Država rehabilitira svoju imovinu i otok Smokvicu otima od neprihvatljive stvarnosti.“
Povijest ne predstavlja samo kataklizmu, rat i otimanje, povijest predstavlja  i stvaralaštvo, poduzetništvo, rast i rađanje, proizlazi iz ministrovih riječi: „Ministarstvo je najavilo početak kraja anarhije u odnosu prema državnoj imovini. Današnji je Ugovor putokaz kako se svim oblicima državne imovine treba upravljati. Sve svoje buduće aktivnosti Ministarstvo će usmjeravati ka rastu i aktivaciji imovine da bi se  moglo živjeti u miru, ali i da bi se postupno smanjivao javni dug.“
Era bespravnog korištenja imovine u vlasništvu Republike Hrvatske je završena, a ista sudbina  čeka i ostale bespravne  korisnike, dodao je ministar Marić.    
 
„Veseli nas što smo se kandidirali na natječaju i što smo pobijedili. Radujemo se radu i daljnjoj suradnji u vašoj lijepoj zemlji,“ kazao je jezgrovito direktor Zelene nekretnine d.o.o. Csaba Miklos Severnyak prigodom potpisivanja Ugovora o zakupu nekretnina na Smokvici Veloj.  

Pisane vijesti