Novih 2,5 milijuna kuna za projekte u Krapinsko-zagorskoj županiji

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U četvrtak, 26. srpnja 2018. g., ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar potpisao je 12 odluka o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u Krapinsko – zagorskoj županiji. Riječ je o novih 2,5 milijuna kuna koje idu u Krapinsko-zagorsku županiju a kojima će se realizirati projekti  poput uređenja nerazvrstanih cesta, javnih površina,  uređenja groblja, javna rasvjeta a adaptirati će se i Vatrogasni dom u Općini Petrovsko.

Odluke se dodjeljuju na temelju javnog poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja  od 26. veljače 2018. g. a bespovratna sredstva dobili su: Budinščina, Desinić, Đurmanec, Gornja Stubica, Krapinske Toplice, Kumrovec, Lobor, Marija Bistrica, Mihovljan, Petrovsko, Radoboj i Zagorska sela.

Podsjetimo, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar 5. lipnja 2018. g. u Gornjoj Stubici je županu Krapinsko-zagorske županije te gradonačelnicima i načelnicima s područja te županije uručio ugovore i odluke o dodjeli kapitalnih sredstva u iznosu od 14 milijuna kuna.

Riječ je bilo o pet projekata energetske obnove i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora ukupne vrijednosti preko 17,5 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 10,3 milijuna kuna. Energetski će se obnavljati :  zgrada Društvenog doma Pustodol, OŠ Matije Gubca u Gornjoj Stubici, D.D. Donji Matenci, OŠ Josipa Broza u Kumrovcu te Upravna zgrada Grada Pregrade.

Tada je uručeno i 15 odluka o sufinanciranju projekata sanacije klizišta na području te županije vrijednosti preko 3,5 milijuna kuna te su dodijeljeni i ugovori za sufinanciranje izrade prostornih planova u Mariji Bistrici, Oroslavlju, Radoboju te Zlatar Bistrici u iznosu od 73.260,00 kuna.


Pisane vijesti | Informacija | Komunalno gospodarstvo